İstanbul’da acil serviste yaşanan “izole hasta” hareketliliğinin sebebi ortaya çıktı

İstanbul Avcılar’daki Murat Kölük Devlet Hastanesi’nin acil servisinde dün gece hareketli saatler yaşandı. Zehirlenme belirtisiyle hastaneye getirilen 2 kişinin tedavisi sırasında başka kişiler de zehirlenme belirtisiyle hastaneye gelince, acil servis boşaltıldı. Hastanede hasta kabulü durdurulurken, sağlık görevlileri özel kıyafet giydi. Art arda acil servise başvuran kişilerin, bir evde çalışan inşaat işçileri olduğu, işçilerin çalıştığı evde tahtakurusu ilaçlaması yapıldığı ortaya çıktı.

Haberler DHA 17.03.2024 - 14:49

  • 1
    İstanbul Avcılar’daki Murat Kölük Devlet Hastanesi’nde dün gece yaşanan izole hasta hareketliliğinin, bir evde yapılan tahtakurusu ilaçlamasından zehirlenen işçiler nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.
  • 2

    Avcılar’da 5 inşaat işçisi, tahtakurusuna karşı önlem almak için yaşadıkları evde ilaçlama yaptırdı.

    İddiaya göre; ilaçlamanın ardından kısa süre sonra yeterince havalandırılmayan eve giren işçilerde zehirlenme belirtileri görüldü.

    112 Acil Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verilerek olay yerine ambulanslar istendi.
  • 3

    Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne dün saat saat 19.30 sıralarında getirilen işçilerin yüzlerinde kızarıklık ve vücutlarında yanma görüldü.

  • 4

    Tedavileri yapılan 5 işçi, Çam Sakura Şehir Hastanesi Toksikoloji Bölümü’ne son kontrolleri yapılmak üzere sevk edildi.

    Tedbir amaçlı özel koruyucu kıyafetler giyen görevliler ambulanslarla zehirlenen işçilerin naklini gerçekleştirdi.
  • 5

    ACİL SERVİS KAPATILDI, HASTA KABULÜ DURDURULDU

    Zehirlenme vakaları yüzünden dün akşam kısmı izolasyon önlemleri alınan acil servisi, işçilerin sevk işlemlerinin tamamlanmasından ardından normale döndü.
  • 6
    Yetkililer, zehirlenme nedeninin tarım ilacı ile ilgisinin bulunmadığını tahtakurusu zararlısına karşı yapılan ilaçlamadan sonra gerekli önlem alınmamasından kaynaklandığını belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız