İzmir'de gökyüzü kızıla boyandı: Nedeni Sahra Çölü tozu

İzmir'de gün doğarken bulutlara yansıyan güneş ışınları gökyüzünü adeta kızıla boyadı. Güne kızıl bir gökyüzü ile uyanan İzmirliler, çektikleri fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak şaşkınlıklarını dile getirdi. İklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, bu görütünün nedeninin Sahra Çölü tozu olduğunu açıkladı.

Haberler İHA 16.03.2022 - 15:42

  • 1

    İzmir’de gün doğumu ile birlikte gökyüzünde kartpostallık görüntüler oluştu.

    VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

  • 2
    Gün doğumu sırasında bulutlara yansıyan güneş ışınları gökyüzünün kızıl bir renk almasına neden oldu.
  • 3
    Adeta kızıla boyanan gökyüzünü seyreden İzmirliler o anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.
  • 4
    Çok sayıda vatandaş, çektikleri fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak ''İzmir güne harika başladı'', ''Kızıl gökyüzü İzmir'e çok yakıştı'' gibi yorumlarda bulundu.
  • 5

    NEDENİ SAHRA ÇÖLÜ TOZU

    Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi ve iklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, bu görüntüye neden olan şeyin Sahra Çölü'nden taşınan tozlar olduğunu söyledi.

  • 6

    "TÜRKİYE'NİN 4 KATI KADAR TOZ TAŞINDI"

    Bunun bir doğa olayı olduğunu belirten Yaşar, "2 gün önce Sahra Çölü'nden çok ciddi miktarda toz kalktı. Uydudan baktığımda yaklaşık olarak 3,5 milyon kilometrekare yani Türkiye'nin 4 katı kadar devasa bir toz taşındı. Bu toz taşınımı şu an Batı Avrupa tarafında. Biz Doğu'dayız, güneş de Doğu'dan doğduğu için Batı'ya baktığımızda atmosferde Yunanistan'daki bu toz bulutunun kızıllığını görüyoruz" dedi.

  • 7

    BAHAR ALERJİSİNE NEDEN OLUYOR

    Bu durumun bahar alerjisine neden olabileceğini de dile getiren Yaşar, "Çöl tozu toprakta ne kadar olursa o kadar verim kazanır ancak insanların da dikkat etmesi gerekiyor. Bahar alerjisine karşı partiküllü maske takılmalı" diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız