Kılıçdaroğlu, sanatçılarla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Şişli Hilton Bomonti Otel'de sanatçılarla bir araya geldi.

Haberler ntv.com.tr 04.04.2017 - 05:46

  • 1
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Şişli Hilton Bomonti Otel'de sanatçılarla bir araya geldi.
  • 2
    CHP Lideri, bir bölümü basına kapalı olan toplantıda sanatçıların sorularını yanıtladı.
  • 3
    Sanatın topluma aydınlık getirdiğini belirten; sanatçıların baskıyı kabul etmediğini ve her zaman özgür olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar şöyle:
  • 4
    16 Nisan halk oylamasıyla bir parti devleti oluşturulmak isteniyor. Cumhurbaşkanı, yardımcıları partili olacak. Bakanlar, müsteşarlar, valiler, kaymakamlar, müftüler partili olacak. Partili olmayan kişiler, toplumun dışına itilecek.
  • 5
    Hitler modeli var, Mussolini modeli var, eski komünist parti modelleri var. Aşağı yukarı aynı model getirilmek isteniyor. Bu toplumun nefes
    damarlarını daraltacak gibi görünüyor. Sadece sanatçılar değil, iş dünyası, işçiler bundan rahatsız olmak zorunda.
  • 6
    Öyle yetkiler veriliyor ki bir kararname ile pek çok şey değişebilir. Bu yetkilere karşı ne kadar direnebileceğiz ve Türkiye nereye gidecek?
    Sonu belirsiz bir yolculuğa çıkmış olacağız. 80 milyon nereye gittiği belli olmayan ve freni de olmayan bir otobüse bineceğiz 'evet' çıkarsa.
  • 7
    'Hayır' çıkması, hayırlı olacak. Hayırın çıkması halinde, herkes yerinde kalacak. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve bürokrasi yerinde kalacak ve böylelikle halkın demokrasiye bağlılığı dünyaya ilan edilmiş olacak.
  • 8
    'Evet'in çıkması halinde ne olacağı hiç belli değil. Freni olmayan bir otobüse 80 milyon binmiş olacak. Sonu çok tehlikeli. Kişiye ve döneme
    göre bir değişiklik yapmayacağız.
  • 9
    15 Temmuz darbe girişiminin kontrollü bir darbe girişimi olduğu... Oldu tabii, bunu bilmeyen var mı Allah aşkına. Defalarca bizim grup başkan vekilleri bunu dile getirdi, biz dile getirdik, bütün bunların hepsi söylendi ama önümüzdeki süreçte 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkması lazım. Parlamentoda kurulan darbe komisyonunun çalışması engellendiği için çıkmadı. Belli bürokratların gelip ifade vermesi, açıklama yapması gerekiyordu. Onlar engellendi.
  • 10
    Sanatçılar bana 'Nasılsınız?' diye sordu. İyiyim. Sinir bozucu saldırılarla karşı
    karşıyayım bu doğru. Hatta bu gün bana 'ulan' demiş. 'Ulan' diye başlamış sonra düzeltmeye çalışmış. İyice bozuldu sinirleri, öyle
    anlaşılıyor ama size sözüm var, asla cevap vermeyeceğim. Kısır tartışmaların bu ülkeye fayda getirmediğini görmemiz lazım.
  • 11
    Halk oylaması için anket yaptırmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, başka çevrelerin yaptırdığı anketlerde hayır oylarının önde olduğunu ileri
    sürdü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız