Kilo vermek için başladı, Avrupa'da altın kemerin sahibi oldu

Eskişehir'de fazla kilolarından kurtulmak için amatör olarak boksa başlayan Dilara Yücel, kısa sürede lisanslı sporcu oldu. İlk 7 profesyonel maçını kazanan Yücel, ‘Boks Gecesi Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı' maçında rakibini nakavt ederek altın kemeri kazandı.

Haberler DHA 08.09.2021 - 16:18

  • 1

    Eskişehir'de, kilo vermek için başladığı boksta, çıktığı ilk 7 profesyonel maçını da kazanan Dilara Yücel (18), İstanbul'daki 8’inci maçında Gürcistanlı rakibi Nana Chakhvashvili'yi 3'üncü rauntta nakavt ederek ilk altın kemerini kazandı.

    Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Yücel, “2022'ye kadar çok sıkı çalışıp, dünya şampiyonluğu kemerini de ülkeme getireceğim” dedi.

  • 2
    Avusturya'da dünyaya gelen Dilara Yücel, 2 yıl önce fazla kilolarından kurtulmak için amatör olarak boksa başladı. Geçen yıl ailesiyle memleketi Eskişehir'e dönen Yücel, çalışmalarını sürdürüp, kısa sürede lisanslı sporcu oldu.
  • 3
    80 kiloyken başladığı boks ile 13 kilo veren ve ilk 7 profesyonel maçını da kazanan Dilara Yücel, Evrensel Boks Organizasyonu (UBO) tarafından 24 Temmuz'da Arnavutluk'ta düzenlenen ‘Boks Gecesi Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı’ maçına çıktı.
  • 4
    Rakibi Gürcistanlı Nana Chakhvashvili'nin koronavirüs olması nedeniyle altın kemeri geçici olarak alıp Türkiye’ye dönen Yücel, 3 Eylül'de İstanbul'da yeniden düzenlenen unvan maçında rakibi Chakhvashvili'yi üçüncü rauntta nakavt ederek altın kemerin sahibi oldu.
  • 5
    Yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Dilara Yücel, daha çok çalışarak Türkiye’ye şampiyonluklar kazandırmak istediğini söyledi. İstanbul'daki karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını anlatan Yücel, “Kendi taraftarlarımın önünde dövüşmek beni daha çok motive etti. O motivasyonla da nakavtla maçımı kazandım" dedi.
  • 6

    "KEMERİ BENDEN ASLA ALAMAZ"

    Maçımın bu kadar iyi geçeceğini tahmin etmediğini söyleyen Yücel, "Bu sefer çok heyecanlıydım ama heyecanımı iyi kullanarak nakavt etmeyi başardım ve kemerin sahibi oldum. Maça gitmeden önce 'Kemeri benden asla alamaz’ demiştim ve benden alamadı. Hedefim önce Avrupa şampiyonluğu kemeriydi. Şimdiki hedefim dünya şampiyonluğu" diye konuştu.
  • 7

    "KADINLARIMIZ OLİMPİYATTA ÇOK GÜÇLÜ"

    Bu yıl özellikle kadınların olimpiyatlarda büyük başarı gösterdiğini hatırlatan Yücel, “Beni daha sert maçlar bekliyor. Olimpiyatları izledim. Busenaz Sürmeneli’yi ve Buse Naz Çakıroğlu’nu tebrik ediyorum. Onlarla birlikte kadın boksunu ülkemizde en iyi yerlere taşıyacağımızdan eminim. Kadınlarımız olimpiyatta bu sene çok güçlüler. Daha da artacağına eminim çünkü kadınlar isterse her şeyi yapar" dedi.
  • 8
  • 9
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız