Madenden facia öncesi son fotoğraflar: Çatlaklara rağmen çalışma sürmüş

Erzincan’daki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat günü meydana gelen faciadan birkaç saat önce çekilen fotoğraflar ortaya çıktı. Maden sahasındaki işçiler tarafından çekilen fotoğraflar, facianın “geliyorum” dediğini kanıtlar nitelikte… Fotoğraflarda maden sahasında çatlaklar oluştuğu, bir iş makinesinin kuma batarak yan yattığı görülüyor. Maden sahasında çatlaklar üzerine, sabah saat 9'da vardiya durdurulmuş ancak öğleden sonra bir ekip yerinde kontrole gönderilmiş. Bu ekip toprak altında kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da maden sahasındaki çatlakları doğrulamış, alanın boşaltıldığını ancak kontrol için gönderilen işçilerin toprak altında kaldığını söylemişti.

Haberler NTV 16.02.2024 - 14:23

  • 1

    Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

    Bölgede zamanla yarış sürerken, facianın yaşandığı madene ilişkin ortaya çıkan fotoğraflar, facianın “geliyorum” dediğini gösterdi.

    Erzincan maden faciası: Çatlak erken farkedildi, işçiler tahliye edildi, kontrole giden ekip toprak altında kaldı

  • 2

    İŞ MAKİNESİ TOPRAĞA SAPLANDI

    13 Şubat günü yaşanan toprak kaymasından birkaç saat önce çekilen fotoğraflarda, siyanürden arındırılmış liç adı verilen toprağın istiflendiği alanda derin çatlaklar oluştuğu görüldü. Faciaya ilişkin bilgilere göre, işçiler sabah 9'da çatlakları rapor etti. Öğleden sonra bir ekip bu rağmen bölgeye gönderildi. 

    Fotoğraflardan birinde ise bölgedeki bir iş makinesinin de bu çatlaklara saplanıp, toprağa battığı ve yan yattığı görülüyor.

    Erzincan'daki maden faciasında gözü yaşlı ailelerin bekleyişi sürüyor

  • 3

    ÇATLAKLAR BAKAN BAYRAKTAR'A SORULDU

    Fotoğraflar, en az 10 metrelik toprak teraslarda uçma ve kaymaların mevcut olduğunu gösteriyor. Bu kaymaların bazıları, alanda çalışan kamyonlaın yollarına doğru. Altını çıkarmak için toz haline getirilen siyanürden geçirilen toprak, yumuşak halde teraslandılmış.  Gevşek haldeki bu dev yığının çatladığı ve aktığı görülüyor. 

  • 4

    İDDİALARI DOĞRULADI

    Maden ocağındaki çatlaklar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a da soruldu. İddiaları doğrulayan Bayraktar, maden sahasında oluşan çatlaklar nedeniyle işçilerin bölgeden çıkarıldığını ancak kontrol amaçlı alana giren 9 işçinin bu sırada heyelan yaşanması nedeniyle toprak altında kaldığını söyledi.
  • 5
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız