Meclis tatile girdi mi, ne zaman girecek? 31 Mart seçimleri öncesi gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman tatile gireceği, Türkiye gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde tatile girecek olan Meclis, son kez 8. Yargı Paketi kapsamında toplandı. Yoğun bir gündem geçiren Meclis'in tatile gireceği tarih merak ediliyor. Peki, Meclis tatile girdi mi, ne zaman girecek?

Haberler ntv.com.tr 29.02.2024 - 09:16

  • 1
    31 Mart yerel seçimleri öncesinde Meclis'in tatile gireceği tarih, gündemle ilgili konuları merak eden kişiler tarafından sorgulanıyor. Bu yıl sağlık alanlarında yapılacak düzenlemeler ve 8. Yargı Paketi gibi birçok konuyu ele alan Meclis, seçimler öncesinde son mesaisini bugün yapacak. İşte Meclis'in tatile gireceği tarih.
  • 2

    MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK?

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yerel seçimler öncesinde son mesaisini bugün yapacak.

    Meclis'in son mesaisi 8. Yargı Paketi olacak. Meclis, 8. Yargı Paketini görüşecek ve düzenlemenin Genel Kurul’da kabul edilmesinin ardından bugün itibarıyla tatile girecek.
  • 3

    8. YARGI PAKETİ DÜZENLEMESİNİN AYRINTILARI

    Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak da anılan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

    İşte 8. Yargı Paketi'nin maddeleri;

  • 4
    HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI

    Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ilk derece mahkemesi sıfatıyla bölge adliye mahkemesi veya Yargıtay tarafından verilmesi halinde temyiz yoluna gidilebilecek. İstinaf ve temyiz yolunda karar ve hüküm, usul ve esasa ilişkin hukuka aykırılıklar yönünden incelenecek.

    MÜSTAKİL SUÇ SAYILACAK

    Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç sayılacak; bu fiili gerçekleştiren kişi hem işlediği suç hem de örgüt adına suç işlediği için ayrı ayrı cezalandırılacak

    EMEKLİ İKRAMİYESİNDE ARTIŞ

    Emekli bayram ikramiyesi tutarı artırılacak. Buna göre, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarı, 3 bin liraya yükseltilecek.

    TAZMİNAT KOMİSYONU

    Anayasa Mahkemesinin bazı kararları uyarınca uzun yargılamadan kaynaklı ihlal iddiaları bakımından daha kolay erişilebilir, hızlı işleyen ve birincil nitelikte bir başvuru yolu oluşturuluyor ve ilgiliye Tazminat Komisyonuna müracaat imkanı tanınıyor
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız