Pazartesi (bugün) İstanbul'da okullar tatil mi, hangi illerde okullar tatil edildi? İşte kar nedeniyle yarıyıl tatili uzatılan iller (İstanbul, Ankara, Sivas, Diyarbakır, Gaziantep, Bingöl...)

Kar yağışı haberleri ardından valiliklerden teker teker tatil kararı geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde yarıyıl tatili uzatıldı. Valilikler kar tatili haberini resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamalarda kamuda çalışan hamile ve engelli personellerin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Peki, hangi illerde okullar tatil edildi, İstanbul ve Ankara'da okullar tatil mi? İşte kar nedeniyle yarıyıl tatili uzatılan illerin listesi.

Haberler 05.02.2023 - 19:27 Son Güncelleme : 06.02.2023 - 04:17

  • 1
    Uyarıların ardından Türkiye'nin birçok noktasında yoğun kar yağışı başladı. Etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle birçok ilde okullar tatil edildi. Okullarını tatil eden illerin valilikleri sosyal medyadan öğrencileri ve velileri bilgilendirdi. Peki, hangi illerde okullar tatil edildi? Ankara ve İstanbul'da okullar bugün tatil mi? Kar tatili kararı alan illeri derledik.
  • 2

    İSTANBUL

    Şiddetli kar yağışı nedeniyle İstanbul'da temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildi.

    Milli Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, rehabilitasyon merkezleri ve ana sınıflarıyla Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları eğitime ara verilen kurumlar arasında.

    Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel ise idari izinli sayıldı.

  • 3

    ANKARA

    Ankara Valisi Vasip Şahin ,ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

    Şahin, "Hamile ve engelli personelimizle 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz de idari izinli sayılacaktır." bilgisini verdi.
  • 4

    İZMİR

    İzmir'in Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde bazı mahallelerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

    Ödemiş ve Kiraz ilçe milli eğitim müdürlüklerinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle bazı eğitim kurumlarında bugün eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

    Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamasında, "İlçemizde yaşanan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 06.02.2023 Pazartesi günü İğdeli, Akpınar, Cevizli, Doğancılar, Umurlu ve Örencik Zeybekler okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Taşıma kapsamında olan ve okullarına erişemeyen diğer öğrencilerimiz de bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

    Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden de Horzum, Çamyayla, Hacıhasan, Kemer, Bozdağ ve Elmadağ mahallelerinde kar yağışı ve yollardaki çalışmalar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
  • 5

    BURSA

    Bursa'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması, Diyanet İsleri Başkanlığına bağlı Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıflar da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim, ilköğretim ve orta öğretim kurumlar ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, mesleki eğitim merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ile özel öğretim kursları, çeşitli kurslar ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır."
  • 6

    SAKARYA

    Sakarya'da beklenen kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.


    Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili öğrencilerimiz, kıymetli veliler; meteorolojik verilere göre beklenen kötü hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmesine, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." dedi.

  • 7

    BİTLİS

    Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

  • 8

    ÇANAKKALE

    Çanakkale'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, alınan son meteorolojik verilerin değerlendirildiği, buna göre olumsuz hava koşullarının etkisini artırmasının beklendiğinden, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, Müftülüğe bağlı Kur'an kurslarında ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde eğitime 6 Şubat'ta ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, il genelinde hamile ve engelli personellerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
  • 9

    BALIKESİR

    Balıkesir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, görülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelindeki okullarda 6 Şubat pazartesi günü eğitime  ara verildiği bildirildi.

    Kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin bir gün idari izinli sayılacağının belirtildiği açıklamada, çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ile engelli ve hamile kamu çalışanların da idari izinli olacağı kaydedildi.
  • 10

    MUŞ'TA İKİ GÜN TATİL

    Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, kentte buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı belirtildi.

    Açıklamada bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime iki gün süreyle ara verildiği kaydedildi.
  • 11

    KAYSERİ

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Çiçek, "Tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini istiyoruz" dedi.
  • 12

    BİNGÖL

    Bingöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, engelli ve hamile personellerin de idari izinli olacağı bildirildi.
  • 13

    HAKKARİ

    Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 06.02.2023 Pazartesi günü İlk ve Orta dereceli eğitim öğretim kurumları, Özel Öğretim Kusları, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim öğretime 1(bir) gün ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
  • 14

    MALATYA

    Yoğun kar yağışının devam ettiği Malatya'da eğitime bir gün ara verildi.

    Valilik tarafından yapılan açıklamada; "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.


    Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi. 

  • 15

    ŞANLIURFA

    İki gündür kar yağışının etkili olduğu Şanlıurfa’da eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bir günlük kar tatilini sosyal medya hesabından duyurdu.

    “Değerli evlatlarım, öğretmenlerim; Tatilinizi 1 gün daha uzattık” diyen Vali Ayhan, “Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın.” ifadelerini kullandı.
  • 16

    KAHRAMANMARAŞ

    Kahramanmaraş il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Yapılan açıklamada; "İlimiz genelinde eğitime 1 gün ara verilmiştir." denildi.
  • 17

    TUNCELİ

    Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullarda bugün eğitime ara verildi.
  • 18

    GAZİANTEP VE ADIYAMAN

    Kar yağışı nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği Gaziantep ve Adıyaman'da okulların tatil edildiği duyuruldu.

    Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı  dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" paylaşımı yaptı.

  • 19

    SİVAS

    Sivas genelinde eğitime bir gün ara verildi. Vali Yılmaz Şimşek, tatil haberini;

    "Sevgili öğrenciler;

    Sivas genelinde beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 06.02.2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süreyle eğitime ara verilmesine karar verdik.

    Bereket dolu yağışın ve uzayan tatilin keyfini çıkarın." sözleriyle duyurdu.

  • 20

    DİYARBAKIR

    Diyarbakır'da eğitime bir gün ara verildi. Haberi Vali Ali İhsan Su Twitter hesabından duyurdu.
  • 21

    KARAMAN

    Karaman'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
  • 22

    ISPARTA

    Isparta Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukların engellenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezilerinde 6 Şubat Pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

    Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

  • 23

    BAYBURT

    Bayburt Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiğini, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağını duyurdu.
  • 24

    GİRESUN

    Giresun'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 8 ilçenin tamamında, diğer ilçelerin de köy okullarında bugün eğitime ara verildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski dolayısıyla Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir günlük ara verildiği belirtildi.

    Açıklamada, kent merkezi ile Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde de köy okullarında eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise izinli sayılacakları kaydedildi.
  • 25

    ADANA 

    Adana'nın Tufanbeyli, Aladağ, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde kar nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

    Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
  • 26

    BİLECİK

    Bilecik'te olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarında eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

    Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarındaki eğitim faaliyetleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine de bir gün süreyle ara verilmesine karar verildiği kaydedildi.

    Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

  • 27

    NEVŞEHİR

    Nevşehir Valiliği, kar yağışının yol açacağı muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

    Kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

  • 28

    KONYA

    Konya'da devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime ara verildi. Kent merkezi ile 17 ilçede okullar bir gün, Derebucak ilçesinde ise 2 gün tatil edildi
  • 29

    AĞRI

    Ağrı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat'ta il genelinde eğitime ara verildiği belirtildi.

    Açıklamada, kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

  • 30

    BURDUR

     Burdur'da olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Burdur Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğrencilere seslenerek kentte eğitim öğretimin salı günü başlayacağını duyurdu.

    Öğleden sonra başlayan kar yağışının il genelinde devam ettiğini belirten Arslantaş, "Sevgili yavrularım, uzun bir tatilin ardından okullarınıza dönmek için ne kadar sabırsızlandığınızın farkındayız. Eğitim öğretim yılımızın ikinci dönemi 7 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Kardan adam yapıyor muyuz?" ifadelerini kullandı.

    Valilikten yapılan açıklamada da engelliler, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan, hamile ve on yaş altı çocuğu olan kamu çalışanları ebeveynlerinden birinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

  • 31

    AFYONKARAHİSAR

    Afyonkarahisar'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, ilk ve orta dereceli tüm okullar, kreşler, gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerinde 6 Şubat'ta bir gün süre ile eğitime ara verildiği kaydedildi.

    Kamuda çalışan engelli, hamile ve diğer özel sağlık durumu bulunan kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtilen açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

  • 32

    BATMAN

    Batman'ın Gercüş ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

    Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe genelinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edildiği belirtildi.

    Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

  • 33

    KARS

    Kars'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, 6 Şubatta il genelinde eğitime ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
  • 34

    KIRŞEHİR

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiğini belirtti.

    Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün izinli olacağını vurgulayan Vali Buhara, "Sevgili öğrenciler okulunuza kavuşmak için bir gün daha bekleyeceksiniz. Meteorolojik verilere göre beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir günlük ara verilmiştir." ifadelerine yer verdi.
  • 35

    YOZGAT

    Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

    Yozgat Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da kent genelinde yoğun kar yağışının beklendiği aktarıldı.

    Açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgiye göre gece başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmadan dolayı ilimiz genelinde tüm okullar 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de 1 gün idari izinli sayılacaktır." denildi.

  • 36

    SAMSUN

    Samsun'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.

    İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Asarcık ilçesinde bütün okulların, Havza ve Kavak ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

    Eğitime ara verilen okulların güncel listesine "http://samsun.meb.gov.tr/www/olumsuz-hava-kosullari-nedeniyle-egitim-ogretime-ara-verilen-okullarimiz/icerik/2727" adresinden ulaşılabilecek.

  • 37

    ANTALYA

    Antalya'nın Korkuteli, Elmalı, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

    Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ile hamile personellerin de tatil süresince idari izinli sayılacaği aktarıldı.
  • 38

    SİİRT

    Siirt'in bazı ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

    Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı bazı ilçelerdeki okullarda eğitime ara verilmesi yönünde karar alındı.

    Şirvan ilçe merkezi dışında tüm köy okullarının 6-7 Şubat'ta tatil edildiği hatırlatıldı.

    Baykan ilçe merkezi ve beldelerin haricindeki köy okulları ile Pervari ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında servisle gelen öğrenciler için de eğitme bir gün ara verildi.

    Söz konusu ilçelerde hamile kadınlar ile engelli kamu çalışanları izinli sayılacak.
  • 39

    BOLU VE BARTIN

    Bolu ve Bartın illerinde beklenen kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

    Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan öğrenciler için eğitimin süreceği bildirildi.
  • 40

    VAN

    Van'ın Erciş ve Çatak ilçelerinde kırsal mahallelerdeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verildi.

    Erciş Kaymakamlığından yapılan açılamada, ilçede kar ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

    Açıklamada, taşımalı eğitime ve kırsal mahallelerdeki okullara bugün ara verildiği bildirildi.

    Çatak Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsal mahallelerdeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine bir gün ara verildiği açıklandı.
  • 41

    GÜMÜŞHANE

    Gümüşhane'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyindeki bütün resmi ve özel örgün eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılacağı belirtildi.
  • 42

    ŞIRNAK

    Şırnak’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve bağlı köylerde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, kentte görülen yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak merkez ve bağlı köylerde okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

    Kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin bir gün idari izinli sayılacağının belirtildiği açıklamada, çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ile engelli ve hamile kamu çalışanların da idari izinli olacağı kaydedildi.

    Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

  • 43

    IĞDIR

    Iğdır'da kar nedeniyle 3 köy okulunda bugün eğitime ara verildi.

    Kentte etkili olan kar yüksek kesimdeki köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

    Aralıkla kar ve tipinin devam ettiği kentte, İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

    İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Gülpınar, Alibeyköy ve Kervansaray köylerinde eğitime bir gün ara verildi.
  • 44

    KIRIKKALE

    Kırıkkale'de beklenen kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

    Açıklamada, "Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek don olayları, ulaşımda aksamalar ve olumsuzlukları önlemek amacıyla il merkezi ve tüm ilçelerde temel eğitim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında valiliğimiz kararıyla 6 Şubat tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.
  • 45

    ARDAHAN

    Ardahan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşullarının ulaşımı aksattığı ve bu nedenle 6 Şubat'ta il genelinde eğitime ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, kamuda görevli malul ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
  • 46

    ERZURUM

    Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 6 Şubat'ta 1 gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.

    Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
  • 47

    AKSARAY

    Aksaray'da olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat'ta il genelinde eğitime ara verildiği belirtildi.

    Kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

    "15 tatil, 16 oldu. Ama küçük bir ödeviniz var, sıkı giyinin, arkadaşlarınızla, ailenizle karın tadını doyasıya çıkarın. Kartopunun içine hayallerinizi ve heyecanlarınızı koyun, bakalım kim en uzağa fırlatacak? Bembeyaz bir güzelliğe bürünen ağaçları, çiçekleri seyretmeyi, sokaktaki dostlarımızı beslemeyi unutmayın."
  • 48

    KÜTAHYA

    Kütahya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamaya göre, batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelinde yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

    Kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel ise bir gün idari izinli sayılacak.

    Çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ile engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli olacak.
  • 49

    ERZİNCAN

    Erzincan Valisi Mehmet Makas, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

    Resmi ve özel ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumları ile özel öğretim kurumları, halk eğitim kursları, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildiğini duyuran Makas, paylaşımında şunları kaydetti:

    "Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır."
  • 50

    ÇANKIRI VE KASTAMONU

    Çankırı'da il genelinde ve Kastamonu'nun Cide ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

    Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler sonucunda il genelinde taşımalı eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde de kar yağışı nedeniyle bugün taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime ara verildi.
  • 51

    DÜZCE

    Düzce'de beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

    Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte bugün yoğun kar yağışı beklendiği, bu nedenle il genelinde eğitim-öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildiği belirtildi.

    Öte yandan, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı aktarıldı.
  • 52

    MUĞLA

    Muğla'nın ilçelerinde tüm temel eğitim kurumlarında kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

    Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Orhan Tavlı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle Muğla ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmesi yönünde karar aldı.

    Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir.) ile engelli, malul ve hamile kamu çalışanı personelin de gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
  • 53

    GÖZLER VALİLİKLERDE

    Konuyla ilgili gelişmeler için gözler valiliklerde. Kar tatili haberleri il valilikleri tarafından paylaşılıyor.
  • 54

    METEOROLOJİ'DEN 25 İL İÇİN UYARI

    Meteoroloji'den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
  • 55

    İSTANBUL İÇİN ALINAN ÖNLEMLER

    İstanbul Valiliği, meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik koordinasyonunda yapılan 'Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından alınan tedbirleri duyurdu.

    Valilikten yapılan açıklama şöyle;

    "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden bugün saat 13.00'te alınan son verilere göre yarın ve takip eden günlerde; 'İstanbul çevresinde yağmur, kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

    Rüzgârın Pazar günü sabah saatlerinden sonra; kuzey yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (60-80 km/saat), Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği' bildirilmiştir.
    Meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; İçişleri Bakanlığımızın "Kış Tedbirleri Genelgesi" uyarınca Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.

    İlimizde karla mücadele çalışmalarını yürütmek üzere; AFAD, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumlarımız 24 Saat esasına göre hizmete hazır bulunacaklardır.

  • 56

    KARLA MÜCADELEDE 11 BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPACAK

    İstanbul'umuzda TAMP Çalışma gruplarımızı teşkil eden tüm kurumlarımız; 5.277 Km. Yol Ağı üzerinde 11.130 Personel,171 Acil Çıkış Noktası ve 23 Otoyol Hizmet Tesisi (OHT), 57 İş Makinesi Noktasında 2.591 İş Makinası, 101 Noktada 475,400 Ton Tuz, 3.640 Ton Solüsyon kapasitesi ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına hazır durumda bulunmaktadır. İl Jandarma Komutanlığımız 437 araç ve 2.142 personel, İl Emniyet Müdürlüğümüz 210 araç ve 703 personel,

    Kızılay'ımız 101 noktada 2.300 Çalışan, gönüllü ve 162 araç, AFAD İl Müdürlüğümüz ise 1.250 Çalışan, gönüllü ve 84 araç ile karla mücadele çalışmalarına destek vereceklerdir. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere temin edilen iş makinası, çekici ve kurtarıcı sayımız, 2022 yılına göre % 143 oranında artırılmıştır. Otoyol güzergâhındaki 23 Hizmet Tesisinde 5.598 araçlık parklanma kapasitesi mevcuttur. İlimizde olumsuz hava koşulları ve karla mücadele çalışmaları ile karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz ulaşımında ilgili kurumlarımızca sürdürülen çalışmalar, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde 24 saat esasına göre takip edilmektedir.

    İstanbul istikametine yola çıkacak kamyon, TIR ve diğer araç sürücülerimizin, bölgemizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşamamak için, kış lastiği takılması ve yapılan uyarılara riayet edilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını bekliyoruz."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız