Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Ramazan ayının son orucu ayın kaçında tutulacak? Diyanet 2024 takvimi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, bu yıl ramazan 30 gün sürecek. Mart ayında başlayan Ramazan ayı üç gün sürecek bayramla uğurlanacak. Peki, Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Ramazan ayının son orucu ayın kaçında tutulacak? 

Haberler 02.04.2024 - 09:53

  • 1
    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimiyle birlikte Ramazan ayının başlangıç ve bitiş tarihi belli oldu.
  • 2

    RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTECEK?

    30 gün sürecek ramazan ayı, bu yıl 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle ilgili.
  • 3

    BAYRAM NE ZAMAN?

    2024'de Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde idrak edilmeye başlanacak, üç günlük bayram 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.
  • 4

    BAYRAM TATİLİ SÜRESİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin kamu çalışanlarına 9 gün olacağını açıkladı. Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Kamu çalışanları, bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız