Çankaya Köşkü'nde 4 saatlik YAŞ toplantısı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Çankaya Köşkü'nde Başbakan Yıldırım başkanlığında yapıldı. 4 saat süren toplantıda TSK'nın yeni komuta kademesi ve terfiler belirlendi. Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri komutanlıklarına yeni atama yapıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 02.08.2017 - 11:46

  • 1
    Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Anıtkabir ziyaretinin ardından Başbakan Yıldırım başkanlığındaki şura üyeleri, Çankaya Köşkü'ne geçti. Toplantı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde geniş güvenlik önlemleri alındı.
  • 2
    Şura üyelerinin toplantı için hazırlanan Çankaya Salonu'nda yerlerini almalarının ardından YAŞ toplantısı saat 11.15'te başladı.

    Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.
  • 3
    4 saat süren toplantıda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki çalışmaların yanı sıra albay, general/amiral terfi ve atamaları ele alındı.
  • 4
    YAŞ toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından kamuoyuyla paylaşıldı.
  • 5
    Kararları açıklamak üzere Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameralar karşısına geçti.
  • 6

    Buna göre 30 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; 6 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. 61 albay, general/amiralliğe yükseltildi.

    8 general/amiralin görev süresi bir yıl, 168 albayın görev süresi ise iki yıl uzatıldı. 

    Rütbe bekleme süresini dolduran 28 general/amiral ile 107 albay "kadrosuzluk"; 1 amiral ise yaş haddini doldurması nedeniyle 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren emekliye sevk edildi.

  • 7

    Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görev süreleri dolan kuvvet komutanlarının yerine Yüksek Askeri Şura toplantısında yeni isimler atandı.

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz atandı.

    (Kara Kuvvetleri Komutanı) Salih Zeki Çolak, (Deniz Kuvvetleri Komutanı) Bülent Bostanoğlu, (Hava Kuvvetleri Komutanı) Abidin Ünal ise emekliye ayrıldı.

  • 8

    Bazı bakanların ilk defa katıldığı şura toplantısında bazı isimler ise yeni görevleriyle masadaki yerini aldı.

    Buna göre, daha önce Adalet Bakanı olarak YAŞ'a katılan Bekir Bozdağ, bu kez başbakan yardımcısı unvanıyla toplantıya kaldı. Fikri Işık da daha önce Milli Savunma Bakanı olarak katıldığı toplantıda başbakan yardımcısı olarak görev aldı. Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise toplantıya ilk defa katıldı.

  • 9
    Daha önce Yüksek Askeri Şura toplantısına başbakan yardımcısı unvanıyla katılan Nurettin Canikli ise bu kez Milli Savunma Bakanı olarak katıldı. 

    Şura üyesi olmamasına rağmen Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Ali Fidan da, YAŞ'ın sekretaryasının Milli Savunma Bakanlığı'na devredilmesi nedeniyle, toplantıya katıldı. Fidan toplantının sekreterya işlerini yürüttü.
  • 10
    Daha önce Genelkurmay Başkanlığındaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli şura toplantısı, Genelkurmay Karargahı dışına üçüncü kez taşınmış oldu. Çankaya Köşkü'nde üçüncü kez yapılan şura çalışmaları bir günde tamamlandı.
  • 11

    Çankaya Köşkü'ndeki ilk şura toplantısı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında 28 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmişti. Yine Yıldırım'ın başkanlığında Çankaya Köşkü'ndeki ikinci şura toplantısı ise 23 Ağustos 2016'da yapılmıştı.

    (Fotoğraf 29 Temmuz 2016 Cuma)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız