Yeme-içme sektörünün duayenine veda (Rasim Özkanca kimdir?)

Gastronomi dünyasının önemli isimlerinden Rasim Özkanca, son yolculuğuna uğurlandı. Sanat, siyaset, spor ve gastronomi dünyasından önemli isimler Özkanca'ya veda için Levent Camii'nde bir araya geldi. Borsa lokantalarının sahibi olan Özkanca, 75 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Haberler İHA, DHA 04.01.2023 - 09:38

  • 1

    Kimilerine göre gerçek bir lezzet ustası, kimileri göre Türk mutfağının profesörü.

    Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için ömrü boyunca uğraştı, Osmanlı-Türk yemeklerini harmanlayıp, sunumlarını günümüze uyarladı.

  • 2
    75 yaşında hayatını kaybeden Borsa Lokantası'nın sahibi, yeme-içme sektörünün duayeni Rasim Özkanca, sevenlerinin vedasının ardından toprağa verildi.
  • 3

    Gastronomi, sanat, spor ve siyaset dünyası Rasim Özkanca'ya veda için Levent Afet Yolal Cami'nde buluştu.

    Kimilerine göre gerçek bir lezzet ustası, kimilerine göre de Türk mutfağının profesörüydü. Borsa Lokantası'nın yanı sıra Masa, Parla, Rüya gibi tanınmış mekanlara imza atmıştı.

  • 4
    Törene; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ferit Şahenk, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Beşiktaş Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncu Kadir İnanır, şef Cüneyt Asan ve birçok isim katıldı.
  • 5

    Cenaze namazı kılınan Özkanca, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

  • 6

    ''MUAZZAM BİR KİŞİLİĞİ VARDI''

    Törene katılan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ferit Şahenk, yeme-içme sektörünün duayeni Rasim Özkanca'yı şu sözlerle anlattı:

    ''Girişimcilik ruhuyla bu sektöre 24 saatini veren tam tamına her şeyin en iyisini, detayıyla düşünen ve Türk mutfağını sadece Türkiye'deki misafirlerine değil dünyaya tanıtma misyonuyla koşturan bir insandı. Rasim abinin misyonunu ve vizyonunu gerçekleştirmede bizİm de beraber koşturmamız oldu. Bu sektör Rasim abiyi çok özleyecek. Rasim abinin muazzam bir kişiliği vardı''

  • 7

    ''GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI''

    Günaydın Restoranları Kurucu Ortağı şef Cüneyt Asan da törene katılan isimlerdendi. 

    Özkanca'nın özellikle Anadolu mutfağına yıllarını verdiğini belirterek, ''Aslında hiç yaşamadı, geceli gündüzlü çalıştı. Yolu açık olsun mekanı cennet olsun'' dedi. 

  • 8

    RASİM ÖZKANCA KİMDİR?

    Rasim Özkanca babasını çocuk yaşta kaybetmiş, simit satarak maddi zorluklar içinde okumuştu.

    Çalışkandı, azimliydi. Yokluklar içinden patronluğa yükseldi. 

  • 9

    1979'da trenlerde yemek hizmeti vermeye başladı. 1983'te kapanmak üzere olan tarihi Borsa Lokantası’nı satın aldı.

  • 10
    NATO Zirvesi'nden, Dünya Bankası toplantılarına, İstanbul'a gelen dünya liderlerine, sporculara sanatçılar, Türk mutfağının en özel lezzetlerini pişirdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız