Yeni torba yasada neler var, ne zaman çıkacak? (2023 TBMM 2. torba yasa maddeleri)

Yeni torba yasanın ne zaman çıkacağı, Meclis gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatilin sona ermesiyle birlikte yoğun bir gündeme girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emeklilere Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel 5 bin liralık ikramiye ve öğrencilere vergisiz telefon düzenlemesinin ardından birçok yeni düzenleme içinde çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni torba yasada neler var, ne zaman çıkacak?

Haberler ntv.com.tr 13.10.2023 - 13:23

  • 1
    2. torba yasada hangi yeni maddelerin olacağına ilişkin araştırmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan emekliye 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte, gözler yeni düzenlemelerin neler olacağına çevrildi. Peki, yeni torba yasada neler var, ne zaman çıkacak?
  • 2

    YENİ TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Emekli zammı, ev hanımlarına emeklilik, taşerona kadro gibi konular üzerinde araştırılan torba yasa henüz Meclis'e gelmedi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım tarafından aktarılana göre Meclis'in ilk konusu emekli zammı olacak.

    Henüz TBMM Başkanlığı'na sunulmayan torba yasa teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulması bekleniyor.
  • 3

    EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE MECLİS'TEN GEÇTİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere tek defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödeneceğini açıklamıştı.

    Çalışan emeklileri kapsamayan ikramiyeye ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
  • 4

    YENİ TORBA YASADA NELER OLACAK?

    Ekonomik konular üzerinde durulan torba yasanın içeriği henüz netleşmedi. Ancak emekliye Cumhuriyet ikramiyesinin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı, evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik gibi konuların yeni torba yasada olması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız