'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

Vefat eden babaannesinin arzusunu yerine getirmek için 84 dönümlük arazisinde "Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği" kuran hayırsever, bakıma muhtaç hayvanları barındırarak sahiplenilmesini sağlıyor

Haberler 13.05.2013 - 15:24

  • 1

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Çimen Yüksel isimli hayansever vefat eden babaannesinin arzusunu yerine getirmek için 84 dönümlük arazisinde "Büyük Anne Ekolojik Yaşam Çiftliği" kurdu ve bakıma muhtaç hayvanları barındırarak sahiplenilmesini sağlıyor.
  • 2

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Çiftliğinde at, eşek, kedi, köpek, tavşan, inek, koyun, keçi ve kanatlı hayvanlar olmak üzere, 200'ün üzerinde hayvan yaşadığını anlatan Yüksel, insanların sahiplendikten sonra bakamayarak sokağa terk ettikleri hayvanları aldıklarını dile getirdi.
  • 3

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Bakımlarını yaptıkları hayvanları almak isteyen vatandaşlara verdiklerini kaydeden Yüksel, çiftliğin kurulduğu 84 dönümlük arazinin dedesinden kaldığını, arazide organik sebze-meyve de yetiştirdiklerini belirtti. 
  • 4

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Yüksel, hayvanların bakımının zor olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
    "Yemeği, aşısı, temizliği, veteriner hizmetleri var. Hayvanlar hasta olduklarında, 'uyutalım, öldürelim' diye düşünmüyoruz. Allah'ın verdiği nefesi sonuna kadar kullansın istiyoruz. Felçli ve ağzında yara olan hayvanlara özel bakım yapıyoruz. İnsanoğlunun maddiyat düşkünlüğü kötü. Doğayı harcıyorlar. Ben de onunla mücadele ediyorum aslında. Doğayı koruyorum. 'Çalışanların ve hayvan bakıcıların maaşları, sigortaları, hayvanların mamaları, yemleri, veteriner masrafları, vergileri' derken, aylık ortalama 20 ila 25 bin lira masrafımız oluyor."
  • 5

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Yüksel, aileleriyle çiftliğe gelen çocukların hayvan ve bitkileri yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi.
  • 6

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Bitki ve hayvanları tanımayan, hindiyi kabardığı zaman "tavus kuşu" sanan bir nesil yetişmemesi için kapılarını çocuklara ve ailelerine açtıklarını belirten Yüksel, çocukların sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda da bilgilendiğini anlattı.
  • 7

    'Büyükanne Ekolojik Yaşam Çiftliği'

    Yüksel, çiftliği para kazanmak amacıyla kurmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Çiftlikte Türkiye'nin farklı bölgelerini temsil eden taş ve tuğla dolgulu ahşap evler yaptık. Şömineli yaşam alanı, Türk sofrası, mutfağı, yüzme havuzu olan minyatür evler yaptık. Aileler, fabrikalarda çalışan ve misafir olarak gelen yabancılar bu evlerde kalıyor. Doğa ve hayvanlarla iç içe dinleniyorlar. Derdimiz ticaret değil, amatör ruhla yapıyoruz.
    Buradan elde ettiğimiz gelirle çiftliğin masraflarının bir kısmını karşılamış oluyoruz."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız