'Dünyanın' formasını topladı

Antalyalı mimar 28 yaşındaki Kartal Mustafa Türker, Türkiye ve dünyadaki pek çok futbol takımına ait 700 formadan oluşan büyük bir koleksiyona sahip.

Haberler Anadolu Ajansı 01.08.2015 - 14:17

  • 1
    Antalyalı mimar 28 yaşındaki Kartal Mustafa Türker, Türkiye ve dünyadaki pek çok futbol takımına ait 700 formadan oluşan büyük bir koleksiyona sahip.
  • 2
    Babasının kendisine aldığı Beşiktaş formasıyla koleksiyonuna başlayan Türker, zamanla Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerdeki futbol takımlarının da formalarını temin etti.
  • 3
    Türker'in koleksiyonunda dünyanın önde gelen futbol takımları ile futbolcuların maç sonunda imzalayarak verdikleri formalar bulunuyor.
  • 4
    Forma koleksiyonu büyük bir tutku haline gelen Türker, bugüne kadar aralarında milli takımların da bulunduğu yaklaşık 700 forma edindi. Türker'in koleksiyonunda bir döneme damga vuran Rıza Çalımbay, İlhan Mansız, Hami Mandıralı gibi futbolcuların formaları da yer alıyor.

  • 5

    Beşiktaşlı olması dolayısıyla siyah-beyazlı ekibe ait farklı yıllarda kullanılmış 120 formanın koleksiyonunda yer aldığına dikkati çeken Türker, formalara bugüne kadar 40 bin lira harcadığını ifade etti.

  • 6

    Kurduğu internet sitesinde koleksiyonundaki formaları sergilediğini belirten Türker, "Hobim, benim için tutku haline dönüştü. İnsanlara bunu anlattıkça daha çok kişinin ilgi gösterdiğini gördüm. Bu konudaki azmimi gören birçok kişi bana ulaşarak ellerindeki formaları hediye etti" dedi.

    Türker, koleksiyonundaki en eski formaların Rıza Çalımbay'ın 1991 yılında giydiği 8 numaralı Beşiktaş forması ile Türk Milli Takımı'nın 1996 yılında tüm futbolcularının imzaladığı takım forması olduğunu bildirdi.

    Hedefinin daha çok formaya ulaşmak olduğuna işaret eden Türker, "Forma sayısını binlere çıkarmayı hedefliyorum ancak bunu yaparken dünya yıldızlarının formalarına ulaşmayı amaçlıyorum. Barcelonalı Messi ile bu takıma yeni transfer olan Arda Turan'ın formalarını da edinmeye çalışacağım" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız