Eurovision'un unutulmaz kostümleri

Türkiye olarak Eurovision sahnesindeki heyecanı Can Bonomo'nun 2012 yılında verdiği performanstan bu yana yaşayamasak da diğer Avrupa ülkeleri 13 Mayıs Cumartesi günü ekrana kilitlenecek. İşte en büyük şarkı yarışmalarından olan Eurovision günü bu kadar yaklaşmışken Kiev’de gerçekleşecek yarışmanın gelmiş geçmiş en çok ses getiren kostümleri…

Haberler 11.05.2017 - 11:14

  • 1

    SERTAB ERENER - 2003

    Son olarak 2012’de yarışmaya katılan Türkiye’ye Eurovision’daki tek birinciliğini 2003’te Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen yarışmada, Sertab Erener “Everyway That I Can” adlı şarkıyla kazandırmıştı. Başarılı yorumcu hem güçlü sesi hem de koreografisiyle o yıl Avrupa’yı fethetmişti.

  • 2

    CELINE DION- 1988


    Celine Dion bir keresinde Eurovision’u kazanmasının çok özel bir an olduğunu söylemişti. Dion, 1988’de daha kariyerinin başlangıcında İsviçre adına yarıştığı Eurovision’da sahneye Kanadalı tasarımcı Michael Robidas’ın kıyafetiyle çıktı. "Ne Partez Pas Sans Moi" ile birinciliği kazanan Dion'a kıyafetinin şans getirdiği kesin.

  • 3

    Verka Serduchka - 2007


    2007’deki Eurovision Şarkı Yarışması’nda Ukrayna’dan Verka Serduchka ve ekibinin çabası birinciliğe yetmedi. İçinde Almanca sözler de barındıran çılgın şarkısı ‘Dancing Lasha Tumbai’ ile Verka Serduchka ikinciliğe razı oldu. Ama ‘şarkı söyleyen disko topu’ bu komik kıyafetiyle gönüllerin birincisi oldu.

  • 4

    ABBA- 1974

    Dört harf, iki çift, bir pop efsanesi: ABBA 1974’te “Waterloo” adlı şarkıyla Eurovision’u kazandı. Hit olan şarkı birçok ülkenin müzik listelerinde zirveye yerleşti. Grup, İspanyol paça pantolon, platform topuklu ayakkabı, renkli kumaşlar, zincirler ve parıltılarla 70’lerin tipik görüntüsü içindeydi.

  • 5

    CONCHITA WURST - 2014

    Ona 2014’te galibiyeti getiren sesi miydi, şarkısı mıydı ya da cinsiyetlerle oyunu muydu bilinmez. Ancak Avusturya'ya “Rise Like A Phoenix” ile Kopenhag'ta birincilik kazandıran Conchita Wurst’un Eurovision tarihine adını yazdırdığı bir gerçek.

  • 6

    LORDI- 2006

    Finlandiyalı heavy metal grubunun sahne gösterisi sinirleri sağlam olmayanlara göre değildi. Aynı şey kostümleri için de geçerli. Lordi, “Hard Rock Halleluja” ile 2006’da birinci oldu. Gösterisiyle şaşırtan, şok eden, büyüleyen grup uzun süre hafızalardan silinmedi.

  • 7

    HADİSE - 2009

    2009 yılında Moskova’da düzenlenen Eurovision yarışmasında kırmızı saten iki parçalı kostüm giyen Hadise’nin kıyafeti tartışma konusu olmuştu. Türk asıllı Belçikalı stilist Mahmut Karadağ’ın tasarladığı elbise uzun süre konuşuldu.

  • 8

    MANGA - 2010

    z; 2009 yılından sonra Eurovision sahnesinde sadece erkek şarkıcılar; Manga (2010), Yüksek Saadakat (2011) ve Can Bonomo (2012) Türkiye’yi temsil etti.

  • 9
    YÜKSEK SAADAKAT - 2011
  • 10
    CAN BONOMO - 2012
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız