Finding Freedom, Meghan Markle'ın arkadaşlarını kullanarak sızdırdığı bilgilerle yazıldı

Prens Harry ve Meghan Markle, özel hayatlarının ihlal edildiği iddiasıyla açtıkları davanın ön duruşmasını kaybettikten sonra haklarında yazılan Finding Freedom kitabıyla gündemde. Davalı grup, Markle'ın dava açmasına neden olan bilgilerin benzerlerini arkadaşlarını kullanarak kitabın yazarlarına sızdırdığını iddia ediyor. 

Haberler 03.10.2020 - 07:02

  • 1
    Meghan Markle’ın geçen sene kendisine ait özel bir mektubun yayınlanması ile İngiliz basınına gizlilik ihlali gerekçesiyle açtığı davanın ön soruşturmasında yayıncı lehine karar alındı. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre önce piyasaya çıkan Finding Freedom adlı kitapta yer alan özel bilgilerle ilgili iddialar bir kez daha gündeme geldi. Bunun nedeni ise ALN'nin Markle’ın kendi hayatının anlatıldığı başka bir kitabın yazarlarıyla davaya neden olan aynı bilgiler üzerinde iş birliği yaptığı iddiası oldu.

  • 2
    Her ne kadar Prens Harry ve Meghan Markle'ın avukatları; çiftin kitabın yazarları Omid Scobie and Carolyn Durand ile birebir ietişim kurmadıklarını savunsa da bu konuda bunun tam tersi iddialar ortaya atılıyor. Hatta tüm bu iddialar basında madde madde sıralanıp tartışmaya açılıyor. İngiliz magazin basınının iddiasına göre kendisi aleyhine her gün onlarca makale yayınlayan kuruluşlara karşı Meghan Markle farklı bir taktik uyguladı. Marklı'ın resmi halkla ilişkiler birimini ya da sözcülerini kullanmak yerine yakın çevresi ve arkadaşları aracılığıyla kendisi hakkında olumu yazılar kaleme alacak kişilere bilgi sızdırdığı iddia ediliyor. Özellikle de Finding Freedom adlı kitabın yazarları Omid Scobie and Carolyn Durand'a. İddialara göre Meghan Markle bu şekilde başından beri kendisi hakkında oluşturulan olumsuz imajı değiştirip yerine daha farklı ve daha olumlu bir görüntü yaratmayı amaçladı.
  • 3
    İddialara göre Finding Freedom adlı kitabın öyle bölümleri var ki oradaki bilgileri Prens Harry ile Meghan Markle dışında başka kimsenin bilmesi ya da yazarların bunlara ulaşması mümkün değil. İngiliz basını bu konuda 49 maddelik bir liste hazırladı ve bunların direkt olarak anlatılmadığı sürece kimse tarafından bilinmesinin mümkün olmadığını savundu.
  • 4
    Bu maddeler arasında Prens Harry ile Meghan Markle'ın flört ettiği dönemlerde ilk kimin diğerine "seni seviyorum" dediği, oğulları Archie için belirledikleri doğum planı, tatilleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler, annesi Doria Ragland'ın kişisel geçmişi, Prens Harry ile evinde gerçekleşen ikinci buluşmada yaşananlar gibi çok özel konular da bulunuyor.
  • 5
    Basının iddiasına göre Prens Harry ve Meghan Markle bütün bu özel bilgilere, Finding Freedom adlı kitabın yazarlarının ulaşmasını sağladı. Yani onlarla işbirliği yaptı.
  • 6
    Markle, bunu da arkadaşları aracılığıyla sağladı. Yani Prens Harry ile Meghan Markle'ın arkadaşları gayri resmi basınla ilişkiler temsilcisi olarak görev yaptı.
  • 7
    Prens Harry ile Meghan Markle'ın avukatları tüm bu iddiaları yalanladı. Markle'ın babası Thomas ile mektuplaşmasını haber yapan basın kurumuyan karşı çiftin açtığı davanın asıl duruşmaları ise önümüzdeki ocak ayında başlıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız