Fiziksel kusurlarını başarıya dönüştüren yıldızlar

Fiziksel kusurların hayattan vazgeçmek için geçerli bir sebep olmadığını kanıtlayan ve büyük başarılara imza atarak ilham veren isimler...

Haberler 06.06.2017 - 12:50

  • 1

    Melania Gaydos, moda endüstrisine giren ve burada tutunmayı başaran en cesur kadınlardan biri.

  • 2

    28 yaşındaki Amerikalı model, “ektodermal displazi” denilen genetik bir hastalığa sahip.

  • 3

    Doğuştan gelen bu hastalık nedeniyle diş, tırnak, ter ve yağ bezleri ile kıkırdak ve kemiklerin gelişimi engellenir.

  • 4
    Bu sendromda ilk bakışta, ağızda yüksek damak ve kusurlu diş yapısı göze çarpar.
  • 5

    Gaydos, doğuştan gelen bu kalıtımsal hastalığın kendisine sınır çizmesine izin vermedi ve modellik yapmaya başladı.

  • 6

    Gaydos, tam dört yıldır modellik kariyerinin basamaklarını hızla tırmanıyor.

  • 7

    Fiziksel kusurunu başarıya dönüştüren tek kişi Gaydos değil.

    İşte fiziksel kusurların hayattan vazgeçmek için geçerli bir sebep olmadığını kanıtlayan ünlü isimler...

  • 8

    Winnie Harlow

     

    Çocukluğundan beri bir deri rengi hastalığı olan vitiligo ile yaşayan Harlow, podyumlarda yürüme hayalinden hiç vazgeçmedi. Çocukken okulda arkadaşları onu inek, zebra gibi isimlerle çağırsa da o idealini bırakmadı ve America’s Next Top Model TV programına katıldı, dünyanın en beğenilen modellerinden biri haline geldi. TED konferanslarında konuşma da yapan Harlow, vitiligonun bir deri hastalığı olduğunu, hayatı darmaduman eden bir lanet olmadığını anlattı.

  • 9

    Stephen Hawking

     

    Oxford Üniversitesi mezunu ünlü bilim insanına 21 yaşındayken doktorlar ALS hastalığı teşhisi koydu. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum etti. Yılmayıp okuluna devam eden Hawking, en ünlü teorik fizikçi haline geldi ve bilimi popülerleştirdi. 1985 yılında konuşma yetisini de kaybeden fizikçi, yine de engel tanımadı. Koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyor.

  • 10

    Peter Dinklage

     

    Chronicles of Narnia, X-Men filmlerinin yanı sıra Game of Thrones dizisinin de yıldızı olan Peter Dinklage, karizma, yetenek ve özenli bir çalışmanın uzun bir boydan daha önemli olduğunu kanıtlamış bir isim. Cüceliğe neden olan akondroplazi denilen kalıtsal hastalıkla doğan Dinklage’in boyu 135 cm. Boyuyla her zaman dalga geçmeyi başarabilen oyuncu bir defasında, “Sanırım annem bana hamileyken nükleer santralin önünden geçti” demişti.

  • 11

    Viktoria Modesta

     

    “Biyonik pop sanatçısı” diye anılan Modesta’nın, doğuştan gelen bir hastalık nedeniyle bir bacağı dizden itibaren kesildi. Modesta, yüksek teknolojili takma bacakla hayatına devam etti. Engelini yaratıcı bir avantaja çeviren Modesta, bugüne kadar pek çok dergiye poz verdi ve güzellik klişelerini yıktı.

  • 12

    Sylvester Stallone

     

    ABD’li ünlü aktör doğarken, tıbbi bir hata sonucu yüzündeki sinirler hasar gördü. Bu da Stallone’nin yüzünün sol tarafının kısmi felce uğramasına yol açtı. Aktörlük kariyeriyle uyuşmayan bu soruna rağmen ünlü yıldız, Rocky, Rambo gibi güçlü yapımlar dahil 50’den fazla filmde rol aldı, dünya çapında şöhreti yakaladı.

  • 13

    Jamie Brewer

     

    Down sendromlu oyuncu ve model, American Horror Story dizisiyle dünya çapında ün yakaladı. Brewer, 2015 New York Moda Haftası’nda podyuma çıkan ilk genetik hastalıklı kadın oldu. Brewer bir konuşmasında, “Genç kadınların benim yaptığıma bakmalarını ve kendilerine tüm bunların başarılabilir şeyler olduğunu söylemelerini istiyorum. Gerçekte oldukları kişiyi saklamamaları için onlara ilham veriyorum” dedi.

  • 14

    Forest Whitaker

     

    Sol gözünde doğuştan pitozis (göz kapağının sinir felcinden dolayı aşağı sarkması) hastalığı olan Whitaker engel tanımadı ve başarılı bir oyunculuk kariyeri çizdi kendine. "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar’ının yanı sıra Altın Küre, Emmy, BAFTA ödüllerini kazanan ABD’li oyuncu için gözündeki bu sorunun ona hava kattığı yorumları yapılıyor.

  • 15

    RJ Mitte

     

    Mitte’ye, çocukluk döneminin başında serebral parsi (beyin felci) teşhisi konuldu. Mitte’nin Breaking Bad dizisinde hayat verdiği Walter White Jr karakteri de aynı hastalığa sahipti. Fiziksel sorun yaşayanlara yardım etmek için çalışma yapan Mitte, “Engellilerin Sanat ve Medya Dünyasına Dahil Edilmesi” kampanyasının temsilcisi oldu.

  • 16

    Marlee Matlin

    Matlin, ‘Children of a Lesser God’ filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” Oscar’ını kazanarak Oscar alan ilk ve tek duyma engelli oyuncu oldu. Sağ kulağı doğuştan hiç duymayan, sol kulağı da 18 yaşına gelince yüzde 80 işitme kaybı yaşayan ABD’li oyuncu, ayrıca Desperate Housewives, Body Parts, My Name is Earl, Switched at Birth gizi pek çok TV dizisinde rol aldı.

  • 17

    Nick Vujicic

     

    Vujicic, nadir görülen bir genetik hastalıkla dünyaya geldi. Tetra Amelia sendromu nedeniyle hem kolları hem de bacakları olmayan Avustralyalı vaiz, milyonlarca insana ilham verdi. Mutlu bir aile kurmanın yanı sıra pek çok kitap yazan Vujicic, bugünlerde motivasyonel konuşmacı olarak insanlara yardım ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız