Game of Thrones'un yıldızı Nikolaj Coster-Waldau: Zarar vermekten vazgeçmeliyiz

Game of Thrones’ta Jamie Lannister karakterini canlandıran Danimarkalı aktör Nikolaj Coster-Waldau, insan ilişkilerinde karşılık beklemediğini belirterek, “Her şeyi korkunç parçalara ayırıp, zarar vermekten vazgeçmeliyiz” dedi.

Haberler 08.06.2019 - 12:49

  • 1
    Milyonların izlediği Game of Thrones’ta Güney’in en güçlü ailesi Lannister’lardan Jaime Lannister olarak tanıdığımız Nikolaj Coster-Waldau, GQ’ya konuk oldu. Los Angeles’ta Thomas Whiteside’ın objektifine poz veren ünlü oyuncu, hakkında merak edilenleri anlattı.

    Bir röportajınızda, hayattan çok az şey bekledikleri için Danimarkalılar’ın dünyanın en şanslı insanları olduklarını söylemiştiniz…

    - Az beklentisi olanlar, daha az hayal kırıklığına uğrar. Bizde de her şey eşit ağırlıkta tutulur; bu, kültürümüzün bir parçası... İnsan ayağını yorganına göre uzatmalı ve çok büyük hayaller kurmamalı.



  • 2
    O yüzden mi gençliğinizde Danimarka’nın en ünlü oyunculuk okuluna gizlice başvurdunuz?

    - Elbette. Çok yüksekleri hedefleyip başaramasaydım, insanlar dalga geçebilirdi.

    Tipik bir Danimarkalı’nın başarı için bir reçetesi var mı?

    - Biz başarıyı, yaşam kalitemizle ölçeriz. Buna az çalışmak ve boş zamanlara çok yer ayırmak dahildir. Ailece sadece bir arabaya sahip olabilseniz bile bu böyle. Doğruyu söylemek gerekirse, Amerikan rüyasını gerçekleştirmek Danimarka’da çok az kişinin hedefi. Çok yüksek hedefler, kendine güven ve motivasyon harika. Ama bu sizi çok yüksek bir beklentiye sokar.


  • 3
    Ailenizle Los Angeles’a taşınmayı düşündünüz mü?

    - Mantıklı ama bir anlamı yok. Bugüne kadar kariyerimin sadece üç gününü Los Angeles’ta geçirdim. Çekimler için genellikle Avrupa veya Kanada’da oluyorum. ‘Game of Thrones’ için Belfast’taydım mesela...


  • 4
    Babanızın alkolle ilgili bir problemi vardı. Onu affettiniz mi?

    - Affedecek bir şey yoktu, bana sadece acı verdi. Alkolden öldü. Nasıl harcanmış bir hayat! Çocukluğum kötü geçmedi çünkü harika bir annem vardı. Başkasına saygı duyduğunuz müddetçe, doğru veya yanlış diye bir şey yoktur. Bana göre en önemli şey, benim için hayati değer taşıyan ilişkileri ve insanları bozmamak.


  • 5
    İki kızınızdan neler öğrendiniz?

    - Çocuklara olan sevgi, karşılıksız olmalı. Aynı şekilde yakın arkadaşlarımla gerçekten istediğim ya da onlar da istediği için vakit geçirmek isterim, ‘acaba bu ilişkiden bir kazancım olur mu’ diye değil... Her şeyi korkunç parçalara ayırıp, zarar vermekten vazgeçmeliyiz.



  • 6
    Game of Thrones’un uyarlandığı romanların sahibi George R. R. Martin, Jaime Lannister’in insani ve ahlaki yönden gelişmiş olduğunu söylüyor...

    - Sanırım Martin burada çok güncel bir temadan bahsediyor. Birbirimizi ne kadar ağır yargılıyoruz! Hem de öyle şeyler için ki... Hepimiz camdan evlerde yaşadığımız halde, birbirimize taşlar fırlatıyoruz. Jaime, gizli bir şeyin tanığı olduğu için hatalı davranıyor. Bizler, sürü mantığıyla davranan, karanlık tarafları olan, manipüle edilmeye açık ve yanlış kararlar verebilen varlıklarız. Sosyal medyada bile birbirimizi affedemiyoruz. Oturup bir araya gelebilselerdi, her şey çok farklı olurdu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız