Gary Oldman: Churchill’i canlandırmak nefes almak gibiydi

Anthony McCarten tarafından yazılan ‘En Karanlık Saat’ (Darkest Hour) filminde, Winston Churchill’i canlandıran Gary Oldman, "Churchill’i canlandırmak nefes almak gibiydi" ifadelerini kullandı.

Haberler 27.01.2018 - 17:13

  • 1
    Winston Churchill'in 1940 yılında Başbakan olduğu ilk birkaç haftaya odaklanan ‘En Karanlık Saat’ (Darkest Hour) filmde Churchill’e hayat veren Gary Oldman, rolü hakkında Sözcü'ye konuştu. 59 yaşındaki oyuncu hazırlanışını, karakterini ve bilinmeyenleri anlattı.
  • 2
    Winston Churchill'i canlandırmak için yaptığınız ön çalışmadan bahseder misiniz?

    - Rol konusunda çok rahattım çünkü üzerinde çok çalıştım. Ayrıca tüm sahnelerin provasını, filmde birlikte rol alacağınız oyuncularla birlikte yaptık. Joe Wright ile prova yaptığımız için sette çok özgür hissettim. Aynı sahneyi dokuz bazen on kez çekiyorduk. Ben ona, o bana uyuyordu.
  • 3
    Churchill'i canlandırmak size neler hissettirdi?

    - Churchill'i canlandırmak için takım elbiseli ve dört saat süren makyajlı bir halde olduğum düşünülürse bu rolü canlandırmak adeta nefes almak gibiydi. Dehşet verici bir yolculuktu. Zamanla kendimi Churchill'in yerine koyduğumu düşündüm. Projenin her anını çok sevdim. Joe ve diğer oyuncular beni Gary olarak çok fazla görmediler çünkü onlar provalar için hazır olduğunda ben tamamen rolüme hazırlanmış oluyordum.
  • 4
    Makyaj için sete ne kadar erken gitmeniz gerekiyordu?

    - Beni gece 2.30 gibi alıyorlardı ve makyajım dört saat sürüyordu. Bu nedenle filmdeki diğer oyuncular bani hiç Gary olarak görmediler. Bu durum çok özgürleştiriciydi.

    Canlandıracağınız karakter hakkında sizi endişelendiren bir nokta oldu mu?

    Rolü başarıyla canlandırmak konusunda en zor olan, Churcill'in ikonik konuşma tarzını hayata geçirebilmekti. En büyük endişem de sigara ve içki kullanmadığım için o sesi ve gırtlağı yakalamaktı. Bu konuda kendimi geliştirmek için de erişebildiğim tek şey yaptığı konuşmalardı…
  • 5
    Size Golden Globe ödülü getiren bu rol hayalinizdeki rollerden biri miydi?

    Ben gerçekten çok şanslıyım. Churchill olma fırsatına sahip olmak hiç fena değildi. Neredeyse 60 yaşındayım; sanırım Lago veya Lear gibi bir rolü oynayabilirdim ama Hamlet için gerekli pencereyi kaçırdım. Ama bu çok güzel bir fırsattı.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız