Gastronomi kentinin yeni lezzeti "simit bayıldı"

Gaziantepli simit ustası Hüseyin Aslansoy, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği simitle imam bayıldı yemeğini harmanlayarak yeni bir lezzet oluşturdu. Aslansoy'un "simit bayıldı" adını verdiği yemek, özellikle çalışanların kahvaltı için vazgeçilmezleri arasındaki simidi öğlen veya akşam yemeği sofralarına da taşıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 05.04.2017 - 12:55 Son Güncelleme : 05.04.2017 - 13:03

  • 1
    Zengin fakir demeden 7'den 70'e herkesin severek tükettiği, özellikle çalışanlar için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi simit, Gaziantepli usta Hüseyin Aslansoy'un geliştirdiği "simit bayıldı" sayesinde artık öğlen veya akşam sofralarını da süsleyecek.
  • 2
    UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetlerinden "alinazik" ve "imam bayıldı"nın simitle harmanlandığı "simit bayıldı" yemeği, değişik sunumu ve lezzetiyle müşterilerin ilgisini çekiyor.
  • 3
    Kentin en eski simit ve kahke fırınlarından birinin ortaklarından Hüseyin Aslansoy (40), 12 yaşından beri kahke ve pastacılık üzerine çalıştığını söyledi.
  • 4
    Bu işe babasının yanında çırak olarak başladığını anlatan Aslansoy, "Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti simidi kahvaltılık ürün olmaktan çıkarıp, öğle ve akşam yemeklerinde de yenilebilecek hale nasıl getirebilirim diye düşündüm. Gaziantep'te bir laf var; 'kahkenin üçü, Antepin içi' diye. Üç öğün yalnızca kahke yemek zorunda olsan da Antep'te kalmalısın anlamına geliyor. Biz de buradan hareketle simidi kahvaltılıktan çıkaralım istedik." dedi.
  • 5
    Aslansoy, alinazik ve imam bayıldı yemeklerinde kullanılan süzme yoğurt, sarımsak, patlıcan, kıyma veya kuşbaşı eti alarak bunu simitle harmanladıklarını, böylece ortaya "simit bayıldı"nın çıktığını ifade ederek, "Biz sosunu biraz daha değiştirdik. Kendimize özel formülü var. Simidin içine imam bayıldıyı koyunca adına simit bayıldı dedik. Bu ürünümüzü sosyal medya hesaplarımızdan duyuralı 15 gün olmasına rağmen müşterilerin ilgisi oldukça fazla. Duyanlar gelip denemek istiyor." diye konuştu.
  • 6
    Simitten başka yemekler yapmak için çalıştıklarını ifade eden Aslansoy, beşamel soslu çıtır simit adını verdikleri yemeğinin de vatandaşların beğenisini topladığını kaydetti.
  • 7
    Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağına yeni lezzetler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Aslansoy, simit bayıldının patentini almak için gerekli başvuruları yaptıklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız