Hollanda'da Kraliyet Ailesi doğum günü tepkisi sonrası özür diledi

Hollanda'da salgın önlemleri artırılırken, Prenses Amalia'nın 18. yaş gününde parti yapmasına büyük tepki geldi. Kral Willem-Alexander, olayın ardından halktan özür diledi.

Haberler 16.12.2021 - 11:28

  • 1

    Hollanda Kraliyet Ailesi'nin üyesi Prenses Amalia, geçtiğimiz haftalarda 18. yaşını kutlamak için 21 kişinin katıldığı bir parti düzenledi.

    Ancak Prenses, bu partiyle, ülkenin artırdığı Covid-19 önlemlerini ihlal etmiş oldu. Çünkü artan vakalar sonrası alınan karar ile ülkede bir eve aynı anda 13 yaş üstü maksimum 4 konuk alınabiliyor.

  • 2
    Kutlama haberinin duyulması sonrası Hollanda'da tepkiler bir anda büyüdü. Pek çok kişi, halkın uygulamak zorunda olduğu kurallardan kraliyet üyeleri ve yakınlarının muaf olmasına tepki gösterdi.
  • 3

    Olayın ardından Başbakan Mark Rutte parlamentoya bir mektup yazarak "Aile bu açık hava buluşmasında sorumlu davranmaya çalışarak herkese Covid-19 testi yaptırdı. Ancak Kral bu buluşmayı organize etmenin iyi bir fikir olmadığını düşündüğünü bana iletti" dedi.

  • 4

    Kraliyet Ailesi, cumartesi günü sarayda bir davet verdi. Misafirlerden aşı kartları, negatif Covid test sonucu ve sosyal mesafeye uymaları istendi. 

  • 5
    Kraliyet Ailesi'nin ekim ayında da kısıtlamalar varken Yunanistan'da tatile gittiği ortaya çıkmış ve aile özür dilemişti.
  • 6

    Catharina-Amalia; Hollanda, Curaçao, Aruba ve Sint Maarten ülkelerinden oluşan Hollanda Krallığı tahtının varisi konumunda. Prenses Catharina-Amalia, Kral Willem-Alexander ve Kraliçe Máxima'nın en büyük çocuğu. Babası 30 Nisan 2013'te tahta çıktığında varis oldu. 

    Prenses'in iki kız kardeşi daha bulunuyor: Prenses Alexia ve Prenses Ariane. Ailesiyle birlikte Lahey'de bulunan kraliyet sarayında yaşıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız