Kaçma şüphesi nedeniyle Ghislaine Maxwell’in kefaletle serbest bırakılma talebine ikinci kez ret

Cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlarıyla tutuklandıktan sonra cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’e fuhuş ağında yardımla suçlanan eski sevgilisi Ghislaine Maxwell’in kefaletle serbest bırakılma talebi ‘kaçma şüphesi’ olduğu gerekçesiyle ikinci kez reddedildi.

Haberler ntv.com.tr 30.12.2020 - 07:01

  • 1

    Cezaevinde ölü bulunan Amerikalı pedofil milyarder Jeffrey Epstein’in eski sevgilisi ve fuhuş işlerindeki ortağı Ghislaine Maxwell, halihazırda tutulduğu cezaevinden kefaletle serbest bırakılmasını talep etse de ‘kaçma şüphesi’ bulunduğu gerekçesiyle talebine mahkemeden karşılık bulamadı.

  • 2
    Yargıç, Maxwell'in servetini, birçok ülkede vatandaşlık sahibi olduğunu ve karşı karşıya olduğu suçlamaların ciddiyetini değerlendirerek bu karara vardı. Maxwell, temmuz ayında kefalet başvurusunda bulunduğunda yargıç tarafından yine aynı değerlendirme yapılmıştı.
  • 3

    ABD’de Brooklyn federal hapishanesinde tutulan İngiliz sanık Maxwell, davada suçsuz olduğunu iddia etti.

    Maxwell ayrıca, Epstein’i suçlayanlardan birinin açtığı dava için ifade verme sırasında yalan söylediği gerekçesiyle yalan beyanda bulunmakla da suçlanıyor.

  • 4

    The Sun gazetesinin haberine göre, Noel gününde 59. doğum gününü parmaklıklar ardında kutlayan sosyetik isim, dört yıllık eşi Scott Borgerson tarafından sunulan 22,5 milyon dolarlık bir kefaletle serbest bırakılmayı istedi.

    Maxwell ayrıca silahlı gardiyanların New York'ta bir konutta yanında kalmasını ve her zaman bir elektronik etiketleme cihazıyla izlenmesini sağlamasını önerdi.

  • 5

    The Times gazetesinin haberine göre, mağdurlardan biri Maxwell'i, kefaletle serbest bırakılırsa adaletten kaçacak bir "psikopat" olarak değerlendirdi.

    Maxwell, Epstein'in New Mexico'daki devasa çiftliğinde 16 yaşındaki Annie Farmer'a cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.

  • 6

    Farmer, "Empatiden yoksun olduğu için başkalarına zarar vermeyi umursamaz” dediği Maxwell’in ülkeyi terk etmekte tereddüt etmeyeceğini ifade etti. 41 yaşındaki Farmer, "Onun bir psikopat olduğuna inanıyorum” dedi.

  • 7
    Maxwell, en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla yargılanan Epstein’e yardım etmekle suçlanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız