Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran Hikmet Karakurt'un hayatını 40 liralık radyo değiştirdi  

Kim Milyoner Olmak İster'de 10 Ekim Cumartesi akşamı yarışan 22 yaşındaki Hikmet Karakurt, performansı ve sempatik tavrıyla Türkiye’nin konuştuğu isim oldu. Hikmet, 60 bin liralık sorunun cevabını, kardeşine aldığı 40 liralık radyodan öğrendiğini anlattı.

Haberler 13.10.2020 - 11:52

  • 1

    Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu ATV'nin Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına Şanlıurfa'dan Hikmet Karakurt katıldı. 22 yaşındaki yarışmacı 250 bin TL'lik soruyu açtırmaya hak kazandı. Programın süresi dolduğu için 250 bin TL'lik soru 17 Ekim Cumartesi gününe kaldı.

  • 2

    Sabah gazetesine konuşan Karakurt, hayatını anlattı. 1 milyon lira ödül kazanmasına sadece iki soru kalan Karakurt, hayatını kardeşlerine adayan fedakar bir ağabey. 8 çocuklu ailesi, Polatlı'da, Eskişehir'de, Konya'da soğan ve şeker pancarı toplayarak geçimini sağlıyor.

  • 3

    Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Karakurt'un en dikkat çeken cevaplarından biri de İngiltere'de bir parkta ziyaretçilere küfreden papağanlarla ilgili 60 bin liralık soru oldu.

  • 4

    Bu sorunun cevabını, birkaç ay önce kardeşinin kendisiyle paylaştığını belirten Karakurt, "Küçük kardeşim Halil, benden bir radyo satın almamı istedi. 40 liraya radyo aldım, hediye ettim. Bir ay önce bana, İngiltere'deki bir parkta papağanların ziyaretçilere küfür ettikleri için yetkililer tarafından birbirilerinden ayrılıp farklı noktalara konulduğunu radyodan dinlediğini söyledi. O detay yarışmada karşıma çıktı. Kardeşim ve radyo sayesinde 125 bin liralık soruyu bildim" dedi.

  • 5

    "8 kardeşiz. Babamın bir işi yok. Geçimimizi işçi olarak Polatlı'da, Eskişehir'de Konya'da soğan, domates ve şeker pancarı toplayarak sağlıyoruz" diyen Karakurt, "Defter, kalem satın alamadığımız zamanlar oldu. Kardeşlerim bana bakarak okumaya çalışıyor. Okulu bitirdikten sonra onları okutacağım. Biz kitap okuyan ve radyo dinleyen bir aileyiz. Radyodaki dinlediğimiz ilginç şeyleri birbirimizle paylaşırız. Yarışmada kazanacağım parayı kardeşlerim için harcayacağım. Söz verdim çünkü" şeklinde konuştu.

  • 6

    Annesi Halime Karakurt, "Hikmet, çok zeki bir çocuk. Kafasına koyduğu her şeyi yapar. Ben her zaman kendisinin yanında oldum. Okul olmadığı zaman bizimle tarlada soğan toplar, çapa yapar, boş zamanlarında ders çalışır, kardeşlerini çalıştırır. Çok hayırlı temiz kalpli bir evlattır. O benim ilk göz ağrım" diye konuştu.

  • 7
    13 yaşındaki küçük kardeşi Halil Karakurt da "Ağabeyim bana radyo sözü vermişti, sözünü tutup radyo aldı. Radyoda komik bir şey çıktı. 4 papağanı bir kafese koymuşlar. Gelen giden insanlara küfür etmişler. Ağabeyime anlattım. Yarışmada da bu soru çıktı. Ağabeyim 'Yarışmada para kazanırsam söz sana tablet alırım' dedi" diye anlattı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız