Madagaskar Prenses Ramisindrazana'ya ait elbiseyi aldı

İngiltere'de açık artırmayla satılan Madagaskar'ın son Kraliçesi III. Ranavalona'nın teyzesi ve siyasi danışmanı Prenses Ramisindrazana'ya ait elbise ve kraliyet ailesine ait eşyalar, Madagaskar'a getirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.12.2020 - 10:47

  • 1

    Londra'da 8 Aralık'ta açık artırmaya çıkan ve Madagaskar tarafından satın alınan prenses elbisesi ile mektup, gazete ve evraklardan oluşan kraliyet dönemine ait 250 parça, Turizm Bakanı Lalatiana Rakotondrazafy Andriatongarivo tarafından teslim alındı.

  • 2

    Başkent Antananarivo'daki Kraliçe Sarayı'nda (Rovan'i Madagasikara) düzenlenen teslim töreninde konuşan Andriatongarivo, gelecek nesillerde kimlik bilincini oluşturmak adına yurt dışındaki kültürel mirasın ülkeye getirilmesinin önemine dikkati çekti. 

  • 3

    Prenses Ramisindrazana'ya ait inci ve süslemelerle kaplı bordo kadife elbise ile mektup, gazete, kartpostal ve evraklardan oluşan kraliyet dönemine ait 250 parça,  Londra'daki açık artırmayla 47 bin 500 avroya Madagaskar'a satılmıştı. 

  • 4

    Elbise ve kraliyet ailesine ait kişisel eşyaların bulunduğu sandık, İngiltere'nin Surrey kentinde bir çatı katında tesadüfen bulunmuştu.Bu eşyaların, Kraliçe III. Ranavalona'nın yanında çalışan İrlandalı Clara Herbert tarafından saklandığı ortaya çıkmıştı.

  • 5

    Eşyaların bulunduğu sandık, Herbert'in akrabaları tarafından evden taşınırken fark edilmişti. Daha önce Kraliçe III. Ranavalona'ya ait bir taç da 5 Kasım'da Fransa tarafından iade edilmişti. Kraliçe III. Ranavalona, Fransız sömürgesine girmeden önce Merina Hanedanlığında hüküm sürmüş son kraliçe olarak biliniyor.

    Madagaskar, 1897-1958 arasında Fransız sömürgesi altındaydı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız