Müşfik Kenter'in ölüm yıldönümü

Birçok sinema ve tiyatroda sahne alan, reklam ve dizi seslendirmelerinde bulunan usta oyuncu Müşfik Kenter, dört yıl önce aramızdan ayrıldı. Usta sanatçının ölüm yıldönümü anısına...

Haberler ntv.com.tr 15.08.2016 - 17:56

  • 1

    MÜŞFİK KENTER

    1932 yılında İstanbul'da doğdu. 1947'de Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde tiyatroya başladı. Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü 1955 yılında yüksek derece ile bitirdi. Sanat yaşamına, devlet tiyatrosunda oynadığı 'Oğuz Ata' oyunu ile başladı.

  • 2

    MUHSİN ERTUĞRUL İLE ÇALIŞTI

    Müşfik Kenter, 1959 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrıldı ve İstanbul'a giderek kardeşi Yıldız Kenter’le beraber Muhsin Ertuğrul ile çalıştı.
  • 3

    YURT DIŞI KARİYERİ

    Usta yıldız, aldığı burslarla Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta tiyatro araştırmaları yaparak incelemelerde bulundu. Yanı sıra Fransa, Almanya, Yugoslavya, Kıbrıs gibi birçok ülkede oyunlar sergiledi.

  • 4

    BİR GARİP ORHAN VELİ

    Murathan Mungan'ın Orhan Veli şiirlerinden düzenlediği 'Bir Garip Orhan Veli' isimli tiyatro oyunu 25 seneden fazla süredir sergilendi. Bu oyun aynı oyuncuyla Türkiye'de en uzun süreli sergilenen eserlerden biri oldu.

  • 5

    MÜŞFİK KENTER İLE SİNEMA

    Sanatçı, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema oyunculuğu da yaptı. Sevmek Zamanı, Üç Arkadaş, Seni Kalbime Gömdüm gibi unutulmaz filmlerde rol aldı. Yerli ve yabancı televizyon filmlerinde belgesel ve reklamlar olmak üzere seslendirmelerde bulundu. Ünlü televizyon dizisi ALF’teki seslendirmesi unutulmazlar arasında.

  • 6

    ÖDÜLLERİ

    1966'da 3. Antalya Film Festivali 'Bozuk Düzen' filmi (En İyi Erkek Oyuncu)

    1993'te (Olağanüstü Yorum Ödülü) 'Konken Partisi'

    1997'de 1. Afife Tiyatro Ödülleri (Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü)

    2002'de 6. Afife Tiyatro Ödülleri (En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu)

    2005  8. Uluslararası Kukla Festivali (Onur Ödülü)

  • 7

    ANISI YAŞATILIYOR

    Anısına yapılan balmumu heykeli Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi'nde yer alıyor. Ataköy'de bulunan kültür merkezinde adını taşıyan sahnesi yer alıyor. (Müşfik Kenter Sahnesi)

  • 8

    VEFAT ETTİ

    Usta oyuncu Müşfik Kenter, Haziran 2012'de konan akciğer kanseri teşhisinden sonra 15 Ağustos 2012 tarihinde akciğer kanseri nedeni ile tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız