Ölen sahibini dört aydır hastane kapısında bekleyen vefalı köpek

Brezilya’da bir köpeğin ölen sahibini dört aydır sabırla hastane kapısında beklediği belirtildi. Vefalı köpeği fotoğraflayan Cristine Sardella’nın yaptığı paylaşım görenleri duygunlandırıyor.

Haberler ntv.com.tr 09.03.2018 - 04:54

  • 1

    Brezilya'nın Novo Horizonte kentinde, evsiz bir adam dört ay önce bıçaklı saldırıya uğradığı için hastaneye kaldırıldı. Adam ile birlikte sokaklarda yaşayan vefalı köpek ise dostunun bindirildiği ambulansın ardından hastaneye kadar koşarak, giriş kapısında onun dönüşünü beklemeye başladı.

  • 2

    Ancak, ölümcül şekilde yaralanan adam kurtarılamadı.

    Hastane müdürü köpeğin o günden beri hastanenin giriş kapısında beklediğini söyledi. Köpek ile 59 yaşındaki  adamın arasındaki derin bağdan etkilen avukat Cristine Sardella hayvanın umutsuz bekleyişini fotoğraflayarak ve yerel gazateye bir röportaj verdi.  

  • 3

    Sardella, sahibinin geri dönmesi için 4 aydır hastane resepsiyonunn önündeki halıdan ayrılmayan köpeğe yeni bir yuva bulunduğunu açıkladı. Ancak kalbi kırık hayvanın, yeni yerinden 5 kilometre uzaklıkta olsa da hastaneye geri döndüğünü ifade etti.

  • 4

    HACKHIKO ON YIL BEKLEDİ

    Benzer bir olay, 1925 ile 1935 yılları arasında Japonya'da yaşandı. 1924 yılında Tokyo Üniversitesi'nde görev yapan Japon Profesör Dr. Hidesabura Ueno, Hackhiko ismini verdiği küçük bir köpek yavrusu edinmiş ve bir yıl sonra yaşamını yitirmişti.  

  • 5

    Hackhiko, sahinin ölümünden sonra, 10 yıl boyunca  her akşam Tokyo metrosunun Shibuya İstasyonu'nun kapısında, onun işten geri dönmesini bekledi. 

  • 6
    12 yaşındayken metronun kapısında ölü bulunan Hachiko ile  sevenlerinin düzenlediği  bir cenaze töreninde vedalaşıldı.
  • 7
    Dr. Hidesabura Ueno ile Hachiko'nun dostluğu bugüne kadar birçok edebiyat ve sinema eserine konu oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız