Rihanna, Hintli çiftçilerin sesi oldu: Neden bu meseleyi konuşmuyoruz?

Rihanna, Hindistan'da tartışmalara yol açan tarım kanunlarını protesto için aylardır eylem yapan çiftçilere dikkat çekti. Barbadoslu şarkıcının Tweet'i üzerine ünlü isimlerden çiftçilere destek mesajları yağdı.

Haberler 04.02.2021 - 06:56

  • 1

    Şarkıcı Rihanna, Hintli çiftçilere destek olmak için Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CNN televizyonunun, Narendra Modi hükümetinin Yeni Delhi yakınlarındaki üç eylem alanında interneti kesme kararıyla ilgili bir haberini takipçileriyle duyurdu.

  • 2
    Dikkatleri Hindistan'da yaşananlara çekerek "Neden bu meseleyi konuşmuyoruz?" diye soran Rihanna, paylaşımına #FarmersProtest (çiftçilerin eylemi) etiketini de ekledi.
  • 3
    Tanınmış bir çok isim, Rihanna'nın çağrısına kulak vererek paylaşımlarıyla Hintli çiftçilerin yanında olduklarını gösterdi.
  • 4
    Dünyanın dört bir yanından ünlüler, yazarlar, siyasetçiler ve aktivistler, Modi hükümetine tepki gösteren çiftçi hareketine desteklerini dile getirdi.

  • 5
    İsveçli iklim eylemcisi Greta Thunberg, CNN'in haberini paylaşarak "Hindistan'daki çiftçi protestolarıyla dayanışma içindeyiz" ifadesini kullandığı bir tweet attı. Amerikalı iklim eylemcisi Jamie Margolin de "Hindistan'daki çiftçilerin yanındayım. Lütfen çiftçi protestolarını destekleyin" paylaşımını yaptı.
  • 6
    Annesi Hindistan kökenli olan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yeğeni avukat ve yazar Meena Harris, "Dünyanın en eski demokrasisinin daha bir ay önce saldırıya uğramış olması tesadüf değil ve biz konuşurken dünyadaki en kalabalık demokrasinin saldırı altında olması da. Bunlar birbirleriyle ilişkili. Hepimiz Hindistan'da internetin kapatılmasından ve çiftçi protestoculara yönelik paramiliter şiddetten öfke duymalıyız" yorumunu yaptı.
  • 7

    NELER YAŞANDI?

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de Rihanna'nın tweet'ini alıntılayarak, Hintli yetkililerden aktivistleri ve daha önce hapse atılmış kişileri serbest bırakmasını istedi. HRW ayrıca, "Modi hükümeti, Hindu milliyetçiliği gündemini izleyerek ifade özgürlüğü konusunda tehlikeli bir gerilemeye başkanlık ediyor" ifadesini kullandı.

  • 8
    Birleşik Krallık İşçi Partisi'nden parlamenter Claudia Webbe ise Rihanna'ya teşekkür ettiği mesajında, "Hintli çiftçilerle dayanışma halindeyiz. Siyasi liderliğin eksik olduğu bir çağda, birilerinin öne çıkması karşısında minnettarız" dedi.

  • 9
    Hindistanda binlerce çiftçi, büyük ölçüde barışçıl geçen eylem dalgasında iki aydan fazla süredir Yeni Delhi eteklerinde kamp kurmuş durumda. 26 Ocak'ta çiftçilerin traktör mitinginde yaşanan kargaşa sonrası protestocularla polis arasında çıkan çatışmalarda bir eylemci hayatını kaybetmiş, 300'ün üzerinde güvenlik personeli de yaralanmıştı. Yetkililer, protesto alanlarında internetin kapatılması süresini uzatınca gerilim daha da tırmanmıştı.
  • 10
    Hint Dışişleri Bakanlığı ise tarım işçileriyle dayanışma gösterenleri "çıkar gruplarıyla" ilişkilendirdi
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız