Scarlett Johansson'ın sözler mafyayı harekete geçirdi (Manuka balı nedir?)

Oyuncu Scarlett Johansson'ın Yeni Zelanda'da kovanı 5 bin TL olan manuka balını kullandığını açıklamasının ardından olanlar oldu. Adını çiçekten alana bala rağbet artınca mafya dadandı, arıları çalıp ticaretine başladı. Bağışıklığı arttırdığı söylenen balın milyonlarca dolarlık sektörü oluştu.

Haberler 18.03.2017 - 13:25

  • 1
    Danimarka asıllı Amerikalı oyuncu Scarlett Johansson ve tenisçi Novak Djokovic'in Manuka balı kullandıklarını açıklamalarının üzerine üreticilere mafya dadandı.
  • 2
    Yeni Zelandalı’ya özgü bir bitki olan manuka çalısının çiçeklerinden yapılan bala ilgi son yıllarda arttı. Yeni Zelanda’nın dışına da yayıldığı için milyonlarca dolarlık bir sektör haline geldi.
  • 3
    Ünlülerin balla ilgili yorumları bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da manukayı daha cazip hale getirdi...
  • 4
    Tabii ünlü tenisçi Novak Djokovic ve oyuncu Scarlett Johansson’un da kullandığını açıklamasıyla popülerleşen bal için küresel talep arttı, hatta bu balı üreten arılar çalınmaya bile başladı.
  • 5
    The Times Gazetesi’nin haberine göre, Yeni Zelanda’daki arıcılar son 6 ayda 400’den fazla hırsızlık vakası yaşadı. Manuka balı yapan arıların bulunduğu kovanların her biri 2 bin Yeni Zelanda Doları (5 bin TL) değerinde.
  • 6

    Manuka balı nedir?

    Adını arıların beslendiği Manuka çiçeklerinden alan manuka balı, bazı araştırmalara göre anti-bakteriyel ve yaraların hızlı iyileşmesiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan özellikleri taşıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız