Selma Blair: MS hastalığında pozitiflik önemli

ABD'li oyuncu Selma Blair MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadelesini anlattı. 

Haberler 17.06.2021 - 08:49

  • 1
    Son olarak Far More filminde Glenn McAllister karakterine hayat veren Selma Blair, MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla savaşı sırasında pozitif kalmanın önemiyle ilgili açıklama yaptı.

  • 2
    48 yaşındaki aktris, "Vücudumla aram iyi, çünkü şimdi onunla daha derin bir pozitif Selma bağlantı kuruyorum. Bu beden Blair ve bu yaşam beni büyüledi" dedi.

  • 3
    Hastalığıyla ilgili pozitif tutumunun tedaviye yardımcı olduğunu belirten Blair, "Mücadelemin diğer umutlu ya da izole insanları etkilediğinin farkındayım ve içlerinden birkaçı benim gibi neşeli olabilir" diye konuştu.
  • 4
    Selma Blair, kök hücre nakli ve kemoterapi gibi tedaviler gördükten sonra iyileşme sürecine girdiğini, hatta bu yılın başlarında tekrar ata binmeye başladığını açıklamıştı.
  • 5

    MS (Multiple Skleroz) nedir?

    MS, yani multiple skleroz; daha çok kol ve bacaklarda güçsüzlük, konuşma ve görmede bozulmalar ile karakterize bir santral sinir sistemi hastalığı. En önemli belirtilerinden biri de yorgunluk olan ve ataklar halinde seyreden MS, insanların yakasına genellikle 20 ile 40 yaşları arasında, yani gençlik yıllarında yapışıyor. Daha erken ve geç yaşlarda da hastalığın başlaması olası ancak MS başlangıcının 15 yaşından küçüklerde ve 60 yaşından büyüklerde olması çok nadir görülen bir durum.

    Bilgi Ekranı: Multiple Skleroz nedir?/ Haber Detay-Tıkla Oku

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız