Vogue dergisinin kapağında ilk şair: Amanda Gorman

Amerikan Vogue dergisi Mayıs 2021 sayısında kapağına ilk kez bir şairi taşıdı. ABD Başkanı Biden'ın yemin töreninden sonra adından sıkça söz edilen siyah şair Amanda Gorman, yeni sayı için poz verdi. 

Haberler 08.04.2021 - 11:25

  • 1

    ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin töreninde şiir okumasıyla adından söz ettiren, Amerikan Futbol Ligi final müsabakası Super Bowl'da sahneye çıkan, Time dergisine kapak olan genç şair Amanda Gorman bir ilke daha imza attı.

  • 2
    23 yaşındaki siyah şair Gorman, Vogue dergisine kapak oldu. Böylece Amerikan Vogue dergisi tarihinde ilk kez bir şair, derginin kapağında yer almış oldu.
  • 3
    Harvard Üniversitesi mezunu Gorman, derginin ilk siyah sanat yönetmeni Virgil Abloh'un elinden çıkan kıyafetle, fotoğrafçı Annie Leibovitz'e poz verdi.
  • 4

    Vogue dergisine kapak kızı yapılmasına dair sosyal medyada teşekkür mesajı paylaşan Gorman, "Buna Amanda Gorman'ın yükselişi deniyor, ama bu gerçekten hepiniz için, beni yükselten adı olup da kendi görünmeyenler için" ifadesini kullandı. 

  • 5

    Dergiye verdiği röportajda Gorman, yemin töreninin ardından IMG Models ajansına kaydolmasını takiben milyonlarca dolarlık teklifleri geri çevirdiğini açıkladı. Toplamda yaklaşık 17 milyon dolarlık anlaşmalara hayır dediğini çünkü teklifi getiren firmaların kendisine hitap etmediğini söyleyen Gorman, adını vermediği bir şirketin teklifinden bahsederken "Detayları çok incelemedim çünkü önünüze milyon dolarlık bir şey getirilince neden imzalamanız gerektiğine dair kendinize bahaneler bulursunuz" dedi, kendisine hitap eden işleri kabul etme konusunda dikkatli davrandığının altını çizdi.

  • 6

    Model olarak görülmekten çok memnun olmadığını da dile getiren Gorman, yer aldığı kampanyalarda öne çıkması gerekenin vücudu değil sesi olması gerektiğini söyledi.

    Diğer gençlere örnek olarak gösterilme konusunda da çekinceleri olan Gorman, "Başarılı siyah bir kız olmanın Amanda Gorman olmak ve Harvard Üniversitesi'ne gitmek demek olduğu bir kafes haline gelmek istemiyorum. Nihayetinde çıkıp benim ortaya koyduğum modeli yıkmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız