Alpine spor otomobili üretecekler

F1’de kurulan bağlar Renault ile Caterham arasında iki yeni spor otomobil üretmeye yönelik bir ortaklığın başlamasını sağladı.

Haberler 05.11.2012 - 14:33

Muhtemelen 2015/2016’da satışa sunulacak iki adet, hafif iki kişilik spor otomobil Renault ile Caterham arasındaki bugün açıklanan ilk girişimin ilk ürünleri olacak.

50/50 oranındaki ortak teşebbüse Renault Dieppe’deki Alpine fabrikasını ve 300 kişilik iş gücünü, Caterham ise uzmanlığı ve yatırımını sunacak.

Renault’un İcra Kurulu Başkanı Carlos Ghosn, “Caterham ile kurduğumuz bu yenilikçi ortaklık uzun zamandır içimizde olan bir arzuyu gerçeğe çevirecek: Alpine genlerini taşıyan bir spor otomobil yaratmak” dedi.

Ortaklığı duyuran resmi açıklamada, ortaklığın iki şirketin “becerilerini birleştirerek büyük ve küçük hacimlerde modeller üretmelerine, böylece spor araç pazarındaki konumlarını genişletmelerine” izin vereceği belirtiliyor.

Resmi ismi Societe des Automobiles Alpine Caterham (SAAC) olan Alpine Caterham’ın ilk eseri 1960’lardaki hafif Alpine 110’dan ilham alan, alaşım şasili iki kişilik bir otomobil olacak.

Alpine 110 Monte Carlo ve Le Mans 24 Saatlik yarışlarını tamamlayan başarılı bir yarış ve ralli otomobili olmasıyla tanınıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız