Geleceğin SUV’u

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, gelecekteki tasarımlarına dair önümüze ışık tutacak yeni konsepti Quartz’ı Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Haberler 22.09.2014 - 10:14

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı'na ev sahipliği yapacak olan Peugeot, fuara güçlü bir SUV konseptiyle katılacak. Peugeot Quartz konsepti bir crossover olarak tasarlanmış. Tasarımının en fazla dikkat çeken öğesi 23 inçlik dev jantları.

SUV kasa ile hatchback kabin tasarımını bir araya getiren Peugeot Quartz, ilk bakışta sağlam ve güçlü sportif tarzını ortaya koyuyor. 2,06m genişlikteki ön yüzü ve 3,05 m lastik genişliği üstün yol tutuşu niteliklerini gösteriyor. Peugeot logosu damalı bir motifle süslenen panjurun merkezinde yer alıyor.

Aracın motor kaputunun altında 500 HP'lik bir hibrid motor yer alıyor. 4 silindirli 1.6 lt'lik turbo beslemeli benzinli motor 270 HP güç üretirken, bu motoru bir de 198 kw güç üreten elektrikli bir motor besliyor. Ayrıca ek olarak da 85 kw'lık bir elektrik motor daha mevcut.

Kabinde, dört yolcunun her biri için ayrı koltuk mevcut. Konfor için, deri kaplı koltuk minderleri ve sırtlıkları görünür şekilde bırakılan yapı üzerine hareketli olarak monte edilmiş. Yüksek performansa direnç göstermesi için sıkıca bağlanan sürücü PEUGEOT i-Cockpit’le adeta bütünleşiyor. Maksimum etkinlik için, kompakt direksiyon simidi entegre kumandaları ile yarış modellerinden esinleniyor. Göz hizası gösterge paneli büyük boyutlu ve parametreleri ayarlanabilir bir ekrandan oluşuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız