Volkswagen, ChatGPT'yi araçlarına entegre ediyor

Kapılarını açan CES 2024 fuarına katılan Volkswagen, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'yi araçlarına enregre edeceğini açıkladı. Gelecekte tüm modellerinde kullanılacak olan sistemin yer aldığı ilk modeller de yine fuarda tanıtılacak.

Haberler ntv.com.tr 09.01.2024 - 11:08

Alman otomobil devi Volkswagen otomobillerine yapay zekayı entegre ediyor. Las Vegas'ta kapılarını açan Tüketici Elektroniği Fuarı'na (CES 2024) katılan Volkswagen popüler sohbet robotu ChatGPT'yi binek araçlarında standart olarak sunacak. 

2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren birçok aracında standart olacak olan özellik ilk olarak ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, Tiguan, Passat ve Golf modellerine gelecek. 

Kendi asistan sisteminin multimedya kotrolü, navigasyon, klima gibi kontrolleri zaten yapabildiğini belirten Volkswagen, ChatGPT ile sezgisel ve ileri düzey bir etkileşim sağlanacağını açıkladı. 

Yeni bir hesap oluşturmaya ve yeni bir uygulamaya gerek olmadığı belirtilen açıklamaya göre, sesli asistanın yanıtlayamadığı durumlarda ChatGPT otomatik olarak devreye giriyor. 

Veri koruması adına ChatGPT'nin hiçbir araç verisine erişimi olmadığı, soruların ve cevapların hemen silindiği açıklandı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız