Volkswagen tasarımcıları “yaşayan bir efsane” ile rekabet edecek

Grubun tasarımcılarının hayatı yakında zorlaşacak…

Haberler 31.05.2010 - 15:28

Tasarımcıların üretime geçecek fikirleri, 20. yüzyılın en iyi otomobil tasarımcısı olarak görülen Giorgetto Giugiaro’dan daha iyi olmak zorunda.

VW Grubu Tasarım Müdürü Walder de Silva VW’nin İtalya’nın en güçlü tasarım ve mühendislik firması Italdesign Gigiaro S.p.A.’nın yüzde 90 hissesini satın almasından sonra yaptığı açıklamada, “Bence Giorgetto Giugiaro gibi otomobil tasarımında gerçek bir yaşayan efsaneyle rekabet etmek, VW grubunun bütün tasarımcıları için müthiş bir fırsat olacak,” dedi.

1999’da uluslararası bir jüri tarafından 20. Yüzyılın en büyük otomobil tasarımcısı seçilen 71 yaşındaki Giorgetto Giugiaro ve 45 yaşındaki oğlu Fabrizio şirketin yüzde 10 hissesini ellerinde tutacak ve ilk nesil Volkswagen Golf gibi otomobiller tasarlamasıyla ünlü 42 yıllık şirkette çalışmaya devam edecekler.

Italdesign VW Grubu’nun beşinci çok-markalı tasarım merkezi olacak. Almanya’da üç, ABD’de de bir çok-markalı stüdyosu bulunuyor. Bu merkezler hem birbirlerini, hem de VW grubunu oluşturan Audi, Skoda, Seat, VW, Bentley, Lamborghini ve Porsche ile diğer üç markanın ayrı tasarım stüdyolarını destekliyor, aynı zamanda bunlarla ve birbirleriyle rekabet ediyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız