Ailesini kanserden kaybetti, köy kurdu

İki dedesi ve babasını kanserden kaybeden, annesi de kanser hastası olan veteriner hekim, sigara ile alkolün yasak olduğu ve organik ürünlerin kullanıldığı minyatür köy kurdu.

Haberler 18.03.2011 - 11:39

Burdurlu veteriner hekim 41 yaşındaki Öztürk Sarıca, dedesinin birini akciğer, diğerini ve babasını idrar kesesi kanserinden kaybetti. Annesi de meme ve akciğer kanseriyle 10 yıldır mücadele eden Sarıca, Burdur Gölü'nün kuzeyinde bulunan Karakent Köyü yakınlarında kanser ve benzeri hastalıklardan korunmak amacıyla 1 milyon dolara küçük bir köy oluşturdu.

Tüm yapıları ahşap olan 'Lisinia' adlı merkezde tamamen organik üretim yapılıyor, avcılar veya başka nedenlerle yaralanan yaban hayvanları, tedavi edilerek yeniden doğal hayatlarına kazandırılıyor. DHA’nın haberine göre, sigara ve alkolün yasak olduğu merkezde bugüne kadar leylek ve şahinden oluşan 31 yaban hayvanı tedavi edilerek doğaya bırakıldı. 7 leylek, 1 angıt ördeği, 17 şahin, 2 baykuş halen tedavi edilmeyi bekliyor.

Öztürk Sarıca ve 11 kişilik ekibinin çalıştığı doğal köyde turunçgiller, kestane, incir, Antep fıstığı, fındık, palmiye gibi Türkiye topraklarında yer alan 300 tür ağaç çeşidinden 10 bin fidan dikili. Doğal yaşam ortamını insanların görmelerini amaçladığını belirten Sarıca, "Burada herkes gelip kimyasal kullanmadan nasıl üretim yapılabildiğini yerinde görebilir. İsteyenler kalıp uygulamalı eğitimlere katılabilir. Burada bulundukları sürede köyde üretilen ürünleri ücretsiz yiyebilir" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız