"Aklın Halleri" yarışıyor

Türkiye Psikiyatri Derneği bu yıl ilk kez bir kısa film yarışması düzenledi. Ana konusu “Aklın Halleri” olan yarışmaya 96 film başvurdu.

Haberler 27.09.2010 - 12:43

Ahmet Şefik Güngör, Tahsin İşbilen ve Halis Ulaş’tan oluşan seçici kurul, bu filmlerden 25’inin yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Seçilen 25 film ödülle buluşmak için yarışacak.

Seçilen filmler 5–9 Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan 46. Ulusal Psikiyatri Kongresi'nde gösterilecek ve kongrenin kapanış toplantısında yapılacak tören ile ödüller sahiplerini bulacak.

TPD Kısa Film Yarışması'nda 1. seçilen film 5.000, 2. seçilen film 3.000, 3. seçilen film ise 2.000 TL ile ödüllendirilecek. Seçilen filmlerin çeşitli kentlerde izleyiciyle buluşturulması da hedefler arasında.

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin düzenlediği ilk yarışma olması nedeniyle fazla başvuru beklemediklerini belirten TPD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Halis Ulaş, bu ilginin derneği çok memnun ettiğini, önümüzdeki yıl bu etkinliği bir kısa film festivaline dönüştürmeyi düşündüklerini söyledi.

TPD Kısa Film Yarışması Ödül Jürisi, Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Tunç Alkın, Senaryo Yazarı ve Psikiyatrist Fatih Altınöz, Sinema Yönetmeni Özer Kızıltan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Zuhal Çetin Özkan ve Belgesel Sinema Yönetmeni Enis Rıza’dan oluşuyor.

TPD Kısa Film Yarışması’nda Kışla, Beni Seviyorum, Normal, Hiç, Kağıttan Cinayetler, İnsanın Deli Dediği, Güneşin Karanlığı gibi filmler yarışıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız