Baba sevgisi özgüveni artırıyor

Çocuğun sağlam karakterli olmasında baba sevgisinin etkili olduğunu belirten Psikolog Arif Özutku, baba sevgisiyle büyüyen çocukların özgüvenlerinin daha güçlü olduğunu söyledi.

Haberler CHA 14.06.2015 - 13:27

Babalarından hep sevgi gören çocukların kendileriyle daha barışık olduklarını belirten Psikolog Arif Özutku, baba ile çocuk arasındaki sağlıklı iletişimin okul başarısını da olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Çocuk yetiştirmede azarlama, bağırma, tehdit, ağır bir şekilde cezalandırma ve korkutmanın olmaması gerektiğini ifade eden Özutku, çocuğun mutlu olabilmesi için baba sevgisini içten hissetmesi gerektiğini kaydetti.  

"ÇOCUKLARINIZLA ZAMAN GEÇİRİN"

Sağlıklı iletişim için babaların çocuklarına vakit ayırması gerektiğinin altını çizen Özutku, "Babalar çocuklarına zaman ayırmalı ve konuşmalı. Birikte kitap okumalı. Bir olay hakkında onun ne düşündüğünü sormalı. Çocukla konuşma ve babanın sevgisinin göstermesi zeka gelişimine pozitif etki sağlıyor" diye konuştu.
Alman Pedagog Petra Otmann da çocuk gelişiminde anne ve baba rollerinin ayrı ayrı olduğunu söyledi. Kız çocuklarının kendisine annesini rol model aldığını, erkek çocuklarının ise babayı rol model aldığını belirten Otmann, çocuklarda baba sevgisi, ilgi ve şefkatinin özgüvenlerini yüksek tutarak karşılarına çıkan bir sorunu rahat bir şekilde çözebileceklerini kaydetti.

"DİSİPLİN İÇİN BABA, TATLI-SERT OLMALI"

Çocukların disiplinli olmasında baba faktörünün de önemli olduğunu belirten Otmann, babaların çocuklarına karşı her zaman tatlı sert olmaları, azarlama, horlama, bağırma, sindirme, korkutma ve başka çocuklarla kıyaslama gibi davranışlardan kaçınmaları gerektiğinin altını çizdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız