Bayram ziyaretlerinde yürümeyi tercih edin

Bayramda et ve tatlı tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, sindirimi kolaylaştırmak için yakın mesafedeki bayram ziyaretlerinin yürüyerek yapılmasını öneriyor.

Haberler Anadolu Ajansı 24.10.2012 - 13:23

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin artması neticesinde kalp rahatsızlıkları ile hastanede başvuranların sayısında her bayram artış olduğunu belirtti.

Bayramda haddinden fazla et tüketiminin gerçekleşebildiğini ifade eden Ceyhan, kalp ve damar hastalarının et ve tatlı tüketimine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Bayramda etin yanı sıra tatlı tüketiminde de artış yaşandığına ifade eden Ceylan, yenilen şeylerin sindirimini kolaylaştırmak için bayram ziyaretlerinin yürüyerek yapılmasını tavsiye etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız