Çocuk felci ikinci tur aşı uygulaması başladı

Çocuk felci ikinci tur aşı uygulaması Kahramanmaraş'ta yapılmaya başlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 23.12.2013 - 19:02

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Mado Sağlık Ocağında düzenlenen aşı etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan "İki damla aşı dökülmesin gözyaşı" kampanyasının Suriyeli misafirlerden kaynaklanan çocuk felci vakasıyla kesinlikle ilgisinin olmadığını belirtti.

Türkiye'deki çocuk felci aşı kampanyasının sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü hatırlatan Kocatepe, şunları kaydetti: "Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ülkemizde misafir olan Suriyelilerden gelebilecek riske karşı bölgedeki illerde bu tehlikeyi azaltmak adına aşı kampanyası başlatıldı. 'Ne olur ne olmaz' düşüncesiyle çocuklarımızın sağlık yönünden geleceğini güvence altına almak amacıyla aşılarını yeniden yapıyoruz. Bin kişilik bir kadroyla kapı kapı dolaşarak 1 hafta boyunca 0-59 ay yaş grubundaki çocukları aşılıyoruz."

Çadır kentte kalan Suriyeli çocukların daha önce aşılandığını dile getiren Kocatepe, bugüne kadar misafirlerde çocuk felci vakasına rastlanmadığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız