D vitamini kalbi tedavi ediyor

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre D vitamini, kalp hastalıklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Haberler ntv.com.tr 05.04.2016 - 11:29

İngiltere’de 163 hasta üzerinde yapılan klinik bir çalışmada D vitamininin kalp krizi nedeniyle oluşan rahatsızlıkları tedavi edebileceği bulgusuna ulaşıldı.

Bir yıl süren deneylerin ardından kalp krizi nedeniyle oluşan belirtiler azalırken, kalbin kan pompalama kapasitesinin de yüzde 26 – yüzde 34 oranlarında artttığı gözlemlendi.

Kalpte bulunan bütün hücrelerin D vitaminine olumlu tepkiler verdiği öğrenildi.

Birçok insan D vitamini eksikliği yaşamasına rağmen çalışmalar bu bu vitaminin özellikle kemikler ve dişler için çok yararlı olduğunu gösteriyor.

En büyük D vitamini kaynağı Güneş olsa da, balık yumurta ve suni olarak içine D vitamini eklenen kahvaltılık gevrek tüketimiyle de vücüdun D vitamini ihtiyacı karşılanabilir.

Araştırmanın ardın İngiliz Kalp Vakfı (The British Heart Foundation), geniş çaplı deneylerin yapılacağını ve hap üretiminin başlatılacağını belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız