Ekmekteki kepek oranı arttı

Yeni düzenlemeyle normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olacak.

Haberler 02.04.2013 - 12:57

Ekmekteki kepek oranını, geçen yıl yürürlüğe giren düzenlemeyle yüzde 20 artıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu oranı yüzde 60'a yükseltti. Düzenlemeye göre, normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olacak.

Buğday Unu Tebliğine göre, ekmek yapımında kullanılan buğday unları ''ekmeklik buğday unu'' adıyla tek sınıfta toplanacak. Normal ekmekteki kepek oranı en az yüzde 7,02, en çok yüzde 8,71 olması gerekecek. Tam buğday ekmeğindeki kepek oranı ise yüzde 15,79 olacak.

''KATKISIZ'' İFADESİ ÜRÜN ADIYLA BİRLİKTE KULLANILACAK
Değişiklikle ''özel amaçlı buğday unu'' sınıfı oluşturuldu. Kül miktarı sınırlaması getirilmeyen bu un türü, tüketici talebine göre istenilen kül değerlerinde üretilebilecek. Un ambalajlarının büyük çoğunluğunu oluşturan polipropilen malzemeden üretilen çuvallara ilişkin kalite kriteri de bu düzenlemede yer aldı. Ambalaj malzemesinin polipropilen olması durumunda bu ambalajın dokuma sıklığı santimetrede 5 adet ve ağırlığı en az 80 gram/metrekare olacak. Tebliğin yayımlandığı tarihten önce faaliyet gösteren gıda işletmecilerine bu tebliğ hükümlerine uyum sağlayabilmeleri için 1 Temmuz 2013 tarihine kadar süre tanındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız