Gaga'ya özenmek kör edebilir

Lady Gaga'nın en ünlü şarkılarından biri olan Bad Romance'in klibinde göz bebeklerini büyüten efekti lens zanneden hayranları, bu lensleri kullanmaya başlayınca kör olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Haberler 08.10.2010 - 18:34

Bad Romance klibininin ardından Amerikalı gençler arasında yeni bir trend başladı. Sıradışı şarkıcının klipte bilgisayara efektiyle büyütülen gözlerinden ilham alan kontakt lens şirketleri, bu talebi değerlendirmek için gözün beyaz kısmının bir bölümünü kapatarak göz bebeğini büyüten bir kontakt lens üretti.

Piyasaya 'daire lens” adıyla sürülen ürün kişinin gözlerini olduğundan çok daha büyük gösteriyor. Parlak pembe, kırmızı ve gri gibi renk seçeneklerine sahip olan lensler yaklaşık 20 dolardan satılıyor.
Göz doktorları bu lensleri kullananların sağlıklarını riske attıklarını söylüyor. Lenslerin satışı birçok yerde yasak olmasına rağmen, halen bu lensleri satan online satış siteleri bulunuyor.

Uzmanlar kalite kontrolü yapılmadan satışa sunulan ürünlerin göz enfeksiyonuna, görüş bozukluğuna hatta görüş kaybına bile yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Enfeksiyona uğrayan bir göz görüşünü 24 saat içinde kaybedebiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız