Hava kirliliği ABD’ye pahalıya patlıyor

ABD’de yapılan bir araştırma, ülkede yıllık 16 bin prematüre bebeğin doğumunda hava kirliliğinin etkili olabileceğini ortaya koydu. ABD bu bebeklerin tedavisi için yıllık 4,3 milyar harcıyor.

Haberler ntv.com.tr 30.03.2016 - 13:47

New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırma, ABD’de yıllık 16 bin prematüre bebeğin doğmasının hava kirliliğiyle bağlantılı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmayla, hava kirliliğiyle bağlantılı sağlık sorununun tedavisi için ülkede yıllık 4.3 milyar dolar harcandığı belirlendi.

Araştırmada görevli Dr. Leonardo Trasande konuyla ilgili olarak, ‘’Hava kirliliği sadece insan sağlığını olumsuz etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda ekonomik bir yükümlülük de getiriyor’’ ifadesini kullandı.

Hava kirililiği sorunu, kandaki zehirli kimyasal miktarının artmasına ve böylece bağışıklık sisteminin  olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Bu durumda, fetüsü çevreleyen plasenta zayıflayarak prematüre bebekler doğuyor.

Normal bir gebelik 40 hafta sürerken, 37 haftadan kısa sürede doğan bebekler ‘prematüre’ olarak adlandırılıyor.

 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız