Prof. İbrahim Saraçoğlu: Kanser ve diyabete karşı tam buğday ekmeği tüketin

Bazı uzmanların "ekmek yemeğin" uyarısını eleştiren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, tam buğday ekmeğinin kanser ve diyabete karşı özellikle tüketilmesi gerektiğini söyledi. Cildinin güzel olmasını isteyenlere ise mısır unundan yapılan ekmekleri öneren Saraçoğlu, “Mısır unu, egzama ve sedefe karşı da önleyici özelliğe sahiptir" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.02.2018 - 15:04

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı da olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ekmek tüketimine ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu insanının genetik yapısının ekmeğe özgü geliştiğini söyledi.

Kendisinin de ekmek yediğini ve ekmeksiz duramadığını dile getiren Saraçoğlu, "(Ekmek yemeyin) diyorlar, nereden uyduruyorlar anlamıyorum. Ekmeği kansere, diyabete karşı özellikle tüketeceksiniz." diye konuştu.

Tüketilen ekmeğin tam buğday ekmeği olması gerektiğini belirten Saraçoğlu, ekmeğin yüksek tansiyonu önlediğini, metabolizma hastalıklarında koruyucu ve önleyici özelliğe sahip olduğunu kaydetti. Saraçoğlu, tam buğday ekmeğinin besleyici, vitaminli ve doyurucu olduğuna vurgu yaptı.

“MISIR UNU CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR”

Mısır unundan yapılan ekmeklerin de cilt hastalıklarına iyi geldiğini anlatan Saraçoğlu, "Karadeniz insanlarının yüzüne baktığınızda gözenekler hemen hemen yok denecek kadar azdır. Bunun arkasından yatan en önemli sebeplerden birisi bu. Cildinin güzel olmasını isteyen mısır unundan yapılan ekmekleri tercih etmeli. Mısır unu, egzama ve sedefe karşı da önleyici özelliğe sahiptir." dedi.

VİDEO: EKMEK ZARARLI MI?
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız