Kimsesiz hastaya refakatçi desteği

Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki bakıma muhtaç kimsesiz hastaların tuvalet, temizlik ve beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak 'hasta bakım personeli' görevlendirecek.

Haberler Anadolu Ajansı 31.08.2012 - 12:43

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, yeni uygulamayı il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelgeyle duyurdu.

Son dönemde hastanelere başvuran kimsesiz hasta sayısının arttığını, bunun da kimsesiz kişilerin tıbbi bakımlarıyla ilgili sorunları ortaya çıkardığını ifade eden Çakır, geçen yıl sosyal hizmet uzmanına yönlendirilen kimsesiz bakıma muhtaç hasta sayısı 6 bin 920 iken, bu sayının bu yılın altı aylık döneminde 5 bin 793'e ulaştığına dikkati çekti.

Hasta bakım personeli, bakıma muhtaç kimsesiz hastaların kişisel temizlik ve beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız