Sigarayı bırakmak isteyen 900 bin kişi Sağlık Bakanlığı’na başvurdu

Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç desteği verdiklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2010'dan bugüne 900 bin kişiye ücretsiz ilaç sağladık" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 08.02.2019 - 11:05

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddeler, günlük hayatın bir parçası gibi yansıtılıyor. Sosyalleşme, özgürleşme veya modernleşme gibi temalarla birlikte sunuluyor. Gençlere yönelik içerikler, özendirici bir algı unsuru olarak paylaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, yaptıkları çalışmalara da değinerek, "Bu yılın başından itibaren 386'sı Sağlık Bakanlığı, 90'ı üniversiteler bünyesinde olmak üzere toplam 521 sigara bırakma polikliniğinde 766 hekim tarafından 2 milyon 283 bin 871 kişiye hizmet sunuldu" şeklinde konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız