Sizin de bir 'Kalp Kardeşi'niz olsun!

Haberler 09.06.2009 - 10:35





İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı tarafından organize edilen "7.Kalp Kardeşliği Günü" Galatasaray Florya Tesisleri’nde, geçirmiş oldukları kalp ameliyatları ile tamamen sağlıklarına kavuşan yüzlerce çocuğun katılımı ile gerçekleşecek.

İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof.Dr.Tayyar Sarıoğlu, "Kalp Kardeşliği”nin bir toplumsal dayanışma ve sevgi projesi olduğunu, nüfusun yaklaşık yüzde 35'ini oluşturan çocukların kalp sağlığına dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyerek proje ve "Kalp Kardeşliği Günü" hakkında şu bilgileri verdi:   

Ülkemizde her yıl 13-15 bin çocuk doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya geliyor. Bu çocukların yüzde 90'ından fazlası yapılacak tedavi ve kalp ameliyatları ile hemen hemen sağlıklı, normal bir hayat şansına yeniden kavuşabilir.

HER YIL BİNLERCE ÇOCUK HAYATINI KAYBEDİYOR

Ancak, ne yazık ki, bu çocuklarımızdan büyük bir kısmı, ileri teknoloji, büyük bir organizasyon ve yüksek maliyetler gerektiren çok özellikli kalp ameliyatları ve tedavi imkanlarına, çeşitli yetersizlikler nedeniyle kavuşamıyor ve her yıl binlerce kalp hastası çocuk hayatını kaybediyor.

İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı tarafından başlatılan Kalp Kardeşliği projesi, özellikle çocuk kalp sağlığı konusunda; Toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturmayı, teşhis ve tedavi imkanlarını yaygınlaştırmayı, sosyal, ekonomik ve psikolojik rehabilitasyon projeleri geliştirmeyi, insan kaynakları ve uzmanlık eğitimi programları geliştirmeyi, çağdaş teknoloji ile donatılmış kurum ve tesisler kurmayı hedefliyor.

KALP HASTASI ÇOCUKLARA YARDIM ELİ UZATILACAK

En gelişmiş ülkelerde bile, yukarıdaki amaçların gerçekleştirilebilmesi yüksek maliyetler nedeni ile vakıflar, gönüllü kişi ve kuruluşlar, sosyal sorumluluk projeleri gibi insani yardım organizasyonlarının desteğine ihtiyaç göstermekte.

Kalp Kardeşliği projesi, binlerce kalp hastası çocuğa yardım eli uzatmak, onları hayata döndürmek demek. Bu projeye destek olan kişi ve kurumlar hayata döndürülmesini sağladıkları çocukların kalp kardeşi olmakta.

Kalp Kardeşleri gününde, Galatasaray Kulübünden sporcular, ünlü kişiler ve sağlığına kavuşmuş yüzlerce çocuğuk, 'Çocuk Kalp Sağlığı' konusunda verilecek mesajların topluma daha güçlü ve etkin şekilde ulaşmasını amaçlıyor.

Bu yılki Kalp Kardeşleri gününün ana teması ise “Kalp sağlığı çocukluktan başlar”. Ülkemizin en önemli sorunu olan kalp damar hastalıklarının önlenmesi büyük ölçüde mümkün. Erişkin yaşlarda sağlıklı bir kalp damar sistemine sahip olmak istiyorsak; doğru beslenme, düzenli spor, sigara ve zararlı alışkanlıklardan korunma, stresle baş edebilme gibi davranış kalıpları ve yaşam tarzının çocukluk yaşlarında itibaren topluma kazandırılması gerekmekte.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız