“Türk kadını estetikte daha bilinçli”

12 ülkede yaklaşık 18 bin kişi ile yapılan araştırmaya göre, kadınların yüzde 60'ı daha güzel görünmek için yaptırdığı işlemler ve kullandığı ürünlerde ‘güven’in önemli olduğunu düşünüyor. Ancak bu çalışmaya katılan sadece 7 kişiden 1’i güzellik amacıyla kullandığı ürünler konusunda araştırma yaptığını söylüyor.

Haberler ntv.com.tr 22.05.2018 - 13:38

Amerika’dan Avrupa ve Uzakdoğu’ya kadar 12 ülkede, yaşları 20 ila 65 arasında değişen yaklaşık 18 bin kişiye ‘güzellikte güven’in önemi soruldu. 2018’in ilk 3 ayı içinde yapılan global araştırmada ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.

7 KİŞİDEN SADECE 1’İ GÜZELLİK AMACIYLA KULLANDIĞI ÜRÜNLERİ ARAŞTIRIYOR

Araştırma, doğu ile batı arasındaki güzellik algısı farkını gözler önüne sererken güzellikte güvenin önemini de ortaya koydu. Buna göre tüm dünyada iyi ve güzel görünmek yüzde 60 oranında önemseniyor ancak sadece 7 kişiden 1’i güzellik amacıyla kullandığı ürünleri araştırıyor.

Her yüz kişiden 75’i yüze enjekte edilen toksinlerin güvenilirliğini sorguluyor; yüzlerine enjeksiyon yaptırabilecek yüz kişiden 27’si, pozitif klinik araştırmalar ve kanıtlarla desteklenen bir markanın karar vermelerini sağlamada etkili olabileceğini vurguluyor. Ancak uygulamaya geldiğinde pek azı doktorunun kendisine uyguladığı ürünün markasını ve içeriğini soruyor.

“PLASTİK CERRAHLARA GİDENLERİN YÜZDE 90’I BİLGİSİZ”

Araştırma ekibinden Dr. Koen De Boulle sonucu şu şekilde yorumluyor: ‘Estetik ve plastik cerrahlara giden insanların yüzde 90’ı bilgisiz. Sadece yüzde 10’u görüşmek öncesinde araştırma yapıyor. Referans ile gitseniz ve doktorunuza güvenseniz dahi;
Doktorunuzun size ne enjekte ettiğini sorun,
Uygulanacak ürünün paketinden çıktığında ilk kez açıldığına emin olun,
Bir şey uygulanmadan önce ne yapılacağını bilin,
Doktorunuzun özgeçmişini araştırın,
Doktorunuzun uygulayacağı teknik konusunda daha önceden tecrübesi var mı diye soruşturun.”
"TÜRK KADINI AVRUPALIYA GÖRE DAHA BİLİNÇLİ"

Araştırmanın sonuçlarını yorumlayan Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Reha Yavuzer ise Türk kadının estetik ve güzellik konusunda Avrupalılara göre daha bilinçli olduğunu belirterek, “Yüz güzelliği için kullanılan ürünlerin içerik ve detaylarını Avrupalı kadınlar büyük oranda araştırmazken Türk kadının neredeyse yarısı düzenli olarak araştırma yapıyor. Bu konuya en fazla kafa yoran, yüzde 63 oranı ile Hintli kadınlar” diyor.

VİDEO: SAHTE ESTETİKÇİ DUDAĞINA İNŞAAT SİLİKONU ENJEKTE ETTİ
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız