Türk Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kan bağışında azalma olduğunu söyleyen Türk Kızılay Raportörü Erdoğan Kısacık, "Ekmek almak için dışarı çıkan tüm bağışçılarımızı ve sağlıklı her bir vatandaşımızı kan vermeye çağırıyoruz" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.04.2020 - 14:46

Corana virüs salgınından önce Türkiye'de günlük 9 bin ünite kan bağışlandığını belirten Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Erdoğan Kısacık, salgının yaygınlaşması ile bu sayının 2 bin üniteye kadar düştüğünü söyledi, "Şu anki kan stokumuz 41 bine kadar geriledi. Şu anda stoktan tüketiyoruz" dedi.

Kısacık, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Hastanelerde sadece corona virüse yakalanmış hasta yatmıyor. Lösemi hastalarımız var, doğum yapacak anne adaylarımız ve trafik kazası geçirmiş veya acilen ameliyata girmek zorunda çok sayıda kişi var. Bunlar için sürekli kan tüketiliyor. Ekmek almak için dışarı çıkan tüm bağışçılarımızı ve sağlıklı her bir vatandaşımızı kan vermeye çağırıyoruz."

“KAN BAĞIŞI YAPMAK İSTEYENLER TEDİRGİN OLMASIN”

Kısacık, bağış noktalarında ekiplerin gerekli her türlü önlemi aldığını belirterek, kan vermek isteyenlerin tedirgin olmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız