Verem bildiriminde 24 saat şartı

Ulusal Tüberküloz Tanı Laboratuvarları, tanı alan verem vakasını 24 saat içinde il sağlık müdürlüğüne bildirecek.

Haberler 22.02.2012 - 13:19

Ulusal Tüberküloz Tanı Laboratuvarları Ağı Çalışma Usul ve Esaslarına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Doping, adli tıp, veteriner hekimlik, doku tipleme, genetik ve araştırma amaçlı kurulmuş laboratuvarlar dışındaki, Devlet ve vakıf üniversiteleri, kamu kurum/kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişilerine ve gerçek kişilere ait tıbbi laboratuvarları kapsayan tebliğde, Ulusal Tüberküloz Tanı Laboratuvarları Ağı ve Görevleri belirtildi.

Tebliğe göre, tüm laboratuvarlar yayma veya kültür bulunan verem vakalarını testin sonucunun saptanmasından sonraki 24 saat içinde il sağlık müdürlüğüne bildirmekle yükümlü olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız