Zeynep için uygun ilik İtalya'da bulundu ama...

Kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'ın, sağlığına kavuşması için gereken uygun ilik İtalya'da bulundu. Ancak İtalya'dan henüz olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmedi. Baba Mustafa Gülcan, yetkililerden yardım istiyor.

Haberler Anadolu Ajansı 19.06.2015 - 15:09

Bolu'da yaşayan Gülcan ailesi, minik kızları Zeynep için aranan iliğin İtalya'da bulunmasına sevindi. Ancak, uygun iliğin sahibine henüz ulaşılmış değil. Bu nedenle gergin bekleyiş sürüyor. 

Ankara Üniversitesi yetkililerinin kendilerini arayarak Zeynep için gerekli olan iliğin İtalya'da bulunduğunu belirttiklerini aktaran baba Mustafa Gülcan, "Ankara Üniversitesi yetkilileri şu anda vericiye ulaşmaya çalışıyor. İtalya'dan henüz olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadık. Türkiye ile İtalya arasında bazı bürokratik sıkıntılar varmış. O nedenle bize ilik naklinin yapılamama ihtimalinin olduğu söylendi. Biz Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ve devlet büyüklerinden bu işe el atmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kızının hastalığın ikinci aşamasında olduğuna vurgu yapan Gülcan, "Zeynep'in, hastalığı ikinci kez yaşaması nedeniyle süremiz kısıtlı. Eğer eylül ayına kadar uygun ilik nakli yapılmazsa çocuğumuzun hayati riski artacak. Bu yüzden en azından eylül ayına kadar bulunan bu iliği almak istiyoruz. Yetkililer bize yardım etsin" ifadesini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız